Пандемията от коронавирус предизвика най-голямата криза от Втората световна война,

...
Пандемията от коронавирус предизвика най-голямата криза от Втората световна война,
Коментари Харесай

Коронавирусът предизвика най-голямата криза от ВСВ, отчете Ердоган

Пандемията от ковид провокира най-голямата рецесия от Втората международна война , разгласи турският президент Реджеп Ердоган, представен от Анадолската организация.

" С икономическия срив пандемията се трансформира в най-голямата рецесия от Втората международна война ", сподели той по време на видеоконференция с ръководещата Партия на справедливостта и развиването.
 Турция под 4-дневна карантина за националния празник
Турция под 4-дневна карантина за националния празник

Заради скока на заболелите

" Особено отчаянието на развитите страни пред лицето на такава всеобхватна рецесия ни принуждава да преосмислим всички предвиждания " , добави президентът на Турция.

Ердоган разясни, че епидемията тежко е блъснала съседите Европа и Иран и няма метод Турция да избегне последствията. По думите му обаче Турция е подхванала нужните ограничения в точния момент с помощта на мощната си инфраструктура в областта на опазването на здравето.
 Коронавирус: Турция с най-вече инфектирани отвън Съединени американски щати и няколко страни в Европа
Коронавирус: Турция с най-вече инфектирани отвън Съединени американски щати и няколко страни в Европа

Жертвите са към този момент 2017 души

Турция ще подсигурява, че са наложени на " най-високо равнище " ограничения по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, който стартира в петък, сподели още Ердоган и добави, че задачата им е преход към естествен живот в края на Рамазана.

Ердоган акцентира значимостта Турция да е готова за ново развиване в света след пандемията.

До момента в страната са доказани близо 91 000 инфектирани с ковид и 2100 умряли.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,35 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 160 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 2,5 млн. случая и над 171 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 658 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР