Пандемията от коронавирус е увеличила броя на гладните хора по

...
Пандемията от коронавирус е увеличила броя на гладните хора по
Коментари Харесай

ООН: Коронавирусът влоши ситуацията в света - всеки десети човек гладува

Пандемията от ковид е нараснала броя на гладните хора по света и сега всеки десети човек на нашата планета гладува, сигнализират пет организации на Организация на обединените нации.

Те вземат участие в правенето на Световния отчет за прехраната, като сред тях са Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) и Световната здравна организация (СЗО). Заключението е, че коронавирусът бързо е трансформирал живота на доста хора на Земята, тъй като са изгубили работните си места и в това време цените са се повишили, изключително на главните средства за живот.
 МВФ предвижда невиждан апетит, който ще ни върне десетилетия обратно МВФ предвижда " невиждан апетит ", който ще ни върне десетилетия обратно
От началото на пандемията от COVID-19 доста хора, изключително в страните с стопански системи в преход и разрастващите се страни, са изгубили значител...

„ Ако това не е незабавен сигнал, не знам какво е. В съпоставяне с последния отчет, в този момент имаме още 161 милиона гладни хора. Ако гладът не е проблем номер едно в света, тогава не знам какъв е “, сподели Дейвид Бийзли, шеф на Световната стратегия по прехраната.

Повечето от хората в недохранване живеят в Африка, където се следи максимален брой гладни хора, следвани от Азия, Латинска Америка и Карибите, оповестява „ Гардиън “.

Доминик Цилер от Фонда за подкрепяне на Организация на обединените нации споделя, че „ мнозина живеят по този начин, като че ли няма да има на следващия ден “ и показва, че това унищожава основата на живота и води до апетит и недохранване.

„ Това би трябвало да спре “, сподели Цилер.
 Организация на обединените нации: Над 30 000 деца са пред риск от гладна гибел в Етиопия Организация на обединените нации: Над 30 000 деца са пред риск от гладна гибел в Етиопия
Десетки хиляди деца с недохранване рискуват да умрат в труднодостъпните региони на разтърсения от спорове район Тигрей в Етиопия, зас...

През последната година съвсем всеки трети гражданин на планетата не е имал безвреден достъп до задоволително количество храна, а измежду тях има милиони деца, което демонстрира, че нещата вървят в неверна посока, предизвестяват създателите на отчета.

„ Горд съм, че можем да изстрелваме ракети с галактически туристи до Луната, само че на Земята в това време деца гладуват всеки ден “, сподели Бийзли.

Организацията на обединените народи прикани политиците за помощ на бедните страни за намаляване на последствията от пандемията.

„ Трябва да работим дружно по хранителната система и нейната промяна. Никой не би трябвало да бъде подценяван “, сподели Зузана Якоб от Световната здравна организация.
 The Guardian: 30 милиона души по света са „ на крачка от гладна гибел “, предизвестява Организация на обединените нации The Guardian: 30 милиона души по света са „ на крачка от гладна гибел “, предизвестява Организация на обединените нации
Във връзка с пандемията на ковид, въоръжените спорове и изменението на климата, обстановката с продоволствената сигурност в свет...

От десетилетия гладът по света непрестанно намаляваше, само че от 2015 година броят на гладните още веднъж стартира да нараства. Преди това Организацията на обединените народи си бе сложила за цел да постави завършек на глада по света до 2030 година, само че при сегашните условия, изключително заради пандемията, тази цел ще бъде мъчно постижима.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР