Пандемия, икономическа криза, свиване на бюджети и тепърва произхождащи от

...
Пандемия, икономическа криза, свиване на бюджети и тепърва произхождащи от
Коментари Харесай

Проба – грешка не е модел за управление

Пандемия, икономическа рецесия, стесняване на бюджети и занапред произхождащи от това проблеми, най-вероятно и с телевизионни права, спонсори, рекламодатели и какво ли още не. Отделно – неизясненост дали вирусът няма да се завърне през есента в цялостния си искра и да замрази още веднъж страната и света. На фона на всичко това във волейболното ни състезание, вместо да бъдат умерени и сдържани, взеха решение да създадат директна промяна, увеличавайки клубовете в Суперлигата от 12 на 16. Без никаква действителна аргументация, без тактика, без проект за брой мачове – просто по този начин, да вдигнем тимовете, пък да става каквото ще.
 Общо заседание на БФВ @@@
Количеството ражда качеството, само че единствено когато има равни условия. Сегашното нарастване, със опазване на слабите от Суперлигата и включване на още слаби от Висшата лига, част от които даже не знаят с какъв бюджет ще разполагат, само че просто желаят да са в елита, няма да докара до усъвършенствания във волейбола ни. Ще докара до серия от безсмислени мачове, в които равнището на водещия ни ешелон единствено ще падне. И ще убие цялата Висша лига, за която също нищо не се знае. Хубаво е да искаш да промениш нещо за продуктът ти да стане по-добър. Но не се прави по този метод. Не се прави и от през днешния ден за на следващия ден. Не се прави и в интервал на рецесия и прекалено много незнайни.

Проба – неточност не може да е модел за ръководство на най-успешния групов спорт в България. Това може да е модел за по-ниското равнище, с цел да се тества и да се разбере дали работи. И тогава да се приложи в елита. Създаването на втора осмица е причина извънредно и главно за нерегламентирани и странни неща, които да се случват по време на мачовете там. Кой и по какъв начин ще следи за феърплей, когато се организират безсмислени дуели? И кому беше нужно всичко това въобще? Разводняването не оказва помощ за повдигане на равнището на продукта. Напротив – единствено би го направило по-трудно продаваем. И както споделя Ники Иванов, от БФВ към момента могат да поправят това. Въпрос на воля и трезва мисъл. Хари ЛАТИФЯН, " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР