Паметта на Тоше Проески, македонският музикант загинал трагично преди 15

...
Паметта на Тоше Проески, македонският музикант загинал трагично преди 15
Коментари Харесай

Споменът за Тоше Проески ще живее в благоевградския парк ”Македония”

Паметта на Тоше Проески, македонският музикант умрял трагично преди 15 години, ще бъде защитавана жива в част от засадените японски вишни в парк ”Македония”.

От през вчерашния ден Благоевград се трансформира в домът на японските вишни в България. Красивата цветна градина бе обособена по самодейност на Вики Андонова от съдружие ”Кауза Благоевград” и подкрепена от община Благоевград.

Въпреки изненадите на времето, студенти от Американския университет в града, жители и доброволци, засадиха 100 дръвчета японски вишни на авансово квалифицирания терен.

Фиданките са с височина 1,90 – 2,30 м, като част от тях са плачещи вишни, а останалите от типа „ канзан “. Една част от тях са закупени със средства, събрани от благотворителни базари на облекла, почнали от предходната година.

Отделно македонският артист и музикант Игор Дамянов съобщи сумата от 1150 лв. за закупуване на японски вишни. Тя е събрана преди година и половина от последнатаТоше Проески вечер вБлагоевград, заяви mmtvmusic.com.

Идеята за годишна вечер през октомври с музиката на именития македонски реализатор е на постоянно усмихнатия Игор, който от 2003г. назовава България собствен дом. Неуморният гений, родом от Виница, дружно с Оксана Руяноска от Български конгрес за Тоше Проески, провеждат концерта, който всяка година поддържа благотворителна идея.

Скоро в благоевградския парк ”Македония” ще има табелки, на които ще бъдат маркирани имената на донорите.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР