Паметниците на руски войници в България са правени от български

...
Паметниците на руски войници в България са правени от български
Коментари Харесай

Митрофанова се изказа за паметника на Альоша

Паметниците на съветски бойци в България са правени от български скулптори по самодейност на българския народ. По тази причина няма по какъв начин да ги вземем под наша протекция. Това сподели пред публицисти в Пловдив съветският дипломат Елеонора Митрофанова, в отговор на настояването на съветски народен представител това да се случи за паметника на Альоша, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .  

Припомням, че първият заместник-председател на Комисията по държавно строителство и законодателство на Държавната дума на Русия Даниил Бесарабов изпрати писмо до посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова с молба паметникът на руските бойци в град Пловдив, прочут като " Альоша " да бъде подложен под опеката на посолството.

" Не, това не може да стане, защото тук всички монументи не са съветски, това са български монументи, правили са ги български скулптори по самодейност на българския народ, по тази причина ние постоянно поддържаме това, което е направено “, сподели Митрофанова.

Тя изрази и мнение, че Денят на успеха – 9 май, е празник за всички руснаци, само че и за всички европейци, които са взели участие в съпротивата и в антифашистките придвижвания.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР