Пълна промяна в БСП - след проведен конгрес, от ръководството

...
Пълна промяна в БСП - след проведен конгрес, от ръководството
Коментари Харесай

Крум Зарков: БСП не е вождистка партия

Пълна смяна в Българска социалистическа партия - след извършен конгрес, от управлението на левицата отпаднаха знакови лица. Липсват имената на Михаил Миков и Сергей Станишев, някогашният ръководител на Народното събрание Георги Пирински, депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков, също и някогашните депутати Ангел Найденов и Атанас Мерджанов.

За " Тази заран " по bTV Крум Зарков от левицата отхвърли думите на Сергей Станишев, че партията е " вождистка " и акцентира, че изборът на водач не е бил съдбоносен.

 Станишев: Българска социалистическа партия е лидерска партия, а Националният съвет се трансформира в гумен щемпел Виж още

Според него в партията има обновяване. Зарков посочи, че е обикновено съперниците при директния избор да не съберат доверие в конгреса.

" ПГ на Българска социалистическа партия би трябвало да продължи своята дейна активност и допустимо най-бързо да подпомогнем за свалянето на едно нездравословно държавно управление и построяването на нов политически образ. Това без съвременна Българска социалистическа партия не може да стане и мисля, че сме на прав път ", изясни той.

Зарков изясни, че 45 000 социалсти са споделили противоположното на думите на Георги Гергов, който съобщи преди 3 месеца, че " Корнелия Нинова би трябвало да си върви. Тя е нездравословна за партията и за България ".

Според него в новия народен съвет влизат огромна група млади, проевропейски настроени хора и съобщи, че е " нелепост ", че Българска социалистическа партия ще сменя геополитическата си ориентировка.

Депутатът акцентира, че Корнелия Нинова има воля да се бори с корупцията и счита, че евродепутатът от левицата Елена Йончева прави добре работата си в Брюксел. Той съобщи, че митингите у нас са потребни.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР