Пълна промяна в БСП. След инфарктен конгрес, от ръководството на

...
Пълна промяна в БСП. След инфарктен конгрес, от ръководството на
Коментари Харесай

Миков: Тези, които отсъстват от Националния съвет, пречеха на „одесняването“ на БСП

Пълна смяна в Българска социалистическа партия. След инфарктен конгрес, от управлението на левицата отпаднаха знакови лица.

Михаил Миков, който си направи самоотвод, дефинира протичащото се като „ одесняване “ на Българската социалистическа партия, заяви бТВ.

Корнелия Нинова постанова тази политика, тези, които отсъстват от Националния съвет на партията, пречеха на „ одесняването “ на Българската социалистическа партия, разяснява той.

Миков видя и безмълвна поддръжка към ГЕРБ по време на частичните избори в събота:

„ По време на конгреса се организираха 24 частични избора, които са явен знак за положението на нещата. От тези 24 частични избора – имаше в две общини, Българска социалистическа партия не издигна претендент - Стрелча и Септември, общини, в които Българска социалистическа партия в годините още от времето на съпротивата има трайно наличие. В едната община не поддържаха претендента на АБВ, чийто ръководител беше посетител на конгреса, поддържаха претендента на ГЕРБ, в другата община имаше един претендент, брачната половинка на въпросния претендент на ГЕРБ, който е отхвърлен поради спор на ползи. Българска социалистическа партия не издигна претендент като безмълвно поддържа претендента на ГЕРБ “, счита Миков.

Според него съществени правила на социалистическата партия от последните 30 години са нарушени.

" Българска социалистическа партия членува в Партията на европейските социалисти, отстраняването на Станишев е явен знак за курса на Българска социалистическа партия, знаете, че в управлението видни представители са симпатизанти на Орбан. Визирам освен Нинова, която е заявявала своята позиция, имам предвид и Румен Овчаров. Когато се приказва за смяна виждаме, че той заема все по-високи и по-високи, и значими отговорности ", сподели още Миков.

Той не счита, че Българска социалистическа партия ще напусне ПЕС, само че всичките ѝ дейности говорели за това, че напъните са ориентирани към самата власт като такава, само че не се отстояват никакви правила на левицата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР