Палмите...тези прекрасни растения... Как да ги защитим през зимата? Втвърдяване За

...
Палмите...тези прекрасни растения... Как да ги защитим през зимата?
Втвърдяване За
Коментари Харесай

Как да предпазим палмите от измръзване

Палмите...тези прелестни растения...

Как да ги защитим през зимата?

Втвърдяване

За да станат растенията устойчиви на заледяване, те би трябвало да бъдат втвърдени, т.е. да се свикнат със замръзването, без да се покриват прекомерно рано. Те би трябвало елементарно да устоят на леки студове без никакво покритие, което ще даде плод през идващите години. Най-добре е да покрием нашето растение, най-малко отчасти, от вятъра. Трябва да се помни, че листата евентуално ще бъдат унищожени при продължителна слана (растението ще пусне нови през пролетта), до момента в който най-важното е да се защищити растежният конус на палмата и коренът, тъй като в случай че умрат, нашите палма най-вероятно ще почине. Най-лесният метод за предотвратяване на растежния конус на възрастно растение е да завържете листата и да ги покриете с агротекстил или юта и безспорна отбрана против вода и влага, което може да бъде доста рисково през зимата, защото това води до развиване на гъбички и изгниване. Растенията могат да се пръскат с препарати срещу изсушаване ифунгициди. На пазара има редица разнообразни артикули.

Пасивна отбрана

Малките растения могат да се закрепят с мрежа или плексиглас и да се поръсят със плява или игли, листа, да се построи покрив или да се покрият с огромна кофа, резервоар, в допълнение да се увият с агротекстил и други Не забравяйте да осигурите на растението достъп до въздух и светлина понякога, с цел да оцелее. Освен това, с цел да намалите резултата от заледяване върху корените, го мулчирайте. Също по този начин компактно покритото със сняг растение е с няколко или десетина градуса по-топло от температурата на околната среда, тъй че оставете природата да работи и не я отърсвайте от нашите растения, като в това време внимавайте да не се счупят под тежестта й.

Ако отглеждаме палма в саксия и имаме такава опция, несъмнено би трябвало да го преместим в хладно помещение за зимата, за предпочитане с достъп на светлина, като в същото време понижим фрапантно честотата на поливане. Трябва да се помни, че устойчивостта на заледяване на корените в саксията е доста по-ниска, в сравнение с в земята. Никога не оставяйте непокрито растение в саксия на студено, тъй като може да бъде съдбовно за него.

Вентилация

Не забравяйте, че е доста значимо да осигурите подобаваща вентилация, в противоположен случай гъбичките и плесените ще стартират да порастват и вследствие на това палмите ще изгният. В по-топлите дни предлагаме да проветрявате растенията по постоянно.

Допълнително отопление

Суровите полски зими могат дейно да попречват развъждането на палми, тъй че в случай че имате запаси да ги затоплите, би трябвало да го извършите. Това ще сведе до най-малко вероятността от загуба на растенията. Палмите, които са претърпели две меки зими поред, може да не преживеят третата, която ще бъде по-студена и така нататък

 

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР