Палестинското движение Хамас оценява позицията на президента на Русия Владимир

...
Палестинското движение Хамас оценява позицията на президента на Русия Владимир
Коментари Харесай

Хамас оценява позицията на Путин по регулирането на ситуациите в Газа

Палестинското придвижване " Хамас " прави оценка позицията на президента на Русия Владимир Путин и полаганите от Москва старания за контролиране на обстановката в бранша на Газа, гласи изказване на " Хамас ", представено от ТАСС.

" Ние в придвижването на " Хамас " ценим позицията на президента на Русия Владимир Путин във връзка с продължаващата ционистка експанзия против нашия народ и  факта, че той не приема  блокадата на линията Газа, преустановяване на даването на филантропична помощ и нападението против невъоръжено цивилно население. Ние също удостоверяваме, че приветстваме непрекъснатите старания на Русия, ориентирани към преустановяване на систематичната и варварската ционистка експанзия против палестинския народ в линията Газа “, се споделя в текста.

ТАСС напомня, че по-рано съветският президент съобщи, че Израел е подложен на жестока офанзива, само че регулирането на спора е допустимо единствено посредством основаването на самостоятелна Палестина със столицата Източен Йерусалим. Той също по този начин означи, че при положение на осъществяване на наземни интервенции в Газа, загубите измежду цивилното население ще бъдат неприемливи, написа Българска телеграфна агенция.

Заместник-министърът на съветското външно министерство Михаил Богданов на собствен ред акцентира, че насилствената евакуация на жителите на линията Газа е нарушаване на правата на индивида. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР