Пълен отличник на Природоматематическата гимназия във Велико Търново беше приет

...
Пълен отличник на Природоматематическата гимназия във Велико Търново беше приет
Коментари Харесай

Пълният ни отличник, приет в университе по аеронавтика в САЩ, има нужда от пари за таксата

Пълен първенец на Природоматематическата гимназия във Велико Търново беше признат в специалността " Космически интервенции " на Американския университет по аеронавтика " Ембри-Ридъл ".

Той е единственият българин, признат в тази стратегия.

18-годишният Самуил Николов е с влиятелни оценки в програмирането, спорта, музиката и осведомителните технологии. Детската му фантазия да опознае Космоса през днешния ден към този момент е осъзната цел.

„ Преломният миг, в който взех решение, че това е нещото, с което желая да се занимавам и като висше образование е, когато на 11-годишна възраст бях най-малкият стипендиант от България, изпратен в базата на НАСА в Измир за едноседмично образование като астронавт “, обясни Самуил пред БТВ.

Стипендията, която университетът ще му отпусне, покрива съвсем една трета от таксата за първата академична година в Съединени американски щати. С остатъка от 45 000 $ фамилията не разполага.

„ Ако има такива, които в действителност биха могли да му оказват помощ да извърши фантазията си и в това време той да остави български отпечатък в галактическата история на човечеството, ще сме доста признателни “, сподели майката на Самуил Галина Николова.

Мястото на Самуил в университета ще се пази две години. За да не отсрочва следването, таксата за първата година би трябвало да е събрана до края на юли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР