Пакетът от мерки е внесен от депутатите на ВМРО в

...
Пакетът от мерки е внесен от депутатите на ВМРО в
Коментари Харесай

От ВМРО искат намаляване или освобождаване от наеми за изпаднали в неплатежоспособност заради Ковид мерките

Пакетът от ограничения е импортиран от депутатите на Вътрешна македонска революционна организация в деловодството на Народното събрание. Те ще се осъществят посредством промени в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, което бе оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 година и за превъзмогване на последствията.

Първата мерка, която депутатите от Вътрешна македонска революционна организация оферират визира наемите на терени и обекти, които са държавна и общинска благосъстоятелност. По време на изключителната епидемиологична конюнктура, и два месеца след нейната анулация – министрите, регионалните шефове и ръководителите на други ведомства, както и общинските препоръки по места да имат право да одобряват решения и да издават заповеди за понижаване размера на вноските за наем или за освобождение от заплащането им напълно или отчасти от физически и юридически лица, които са лимитирали или прекратили активността си в парцела. Вследствие на ограниченията и рестриктивните мерки, наложени по време на изключителната епидемиологична конюнктура.

За да се възползват от мярката наемателите на държавни и общински терени би трябвало да потвърдят посредством съответни документи затрудненото си финансово положение.

Законопроектът на депутатите от Вътрешна македонска революционна организация за кредитната почивка планува физически и юридически лица, които са наранени от наложените противоепидемични ограничения да могат да отсрочват кредитните си заплащанията по време на изключителната противоепидемична конюнктура и до два месеца след анулацията ѝ.

Текстовете плануват още от момента на подаване на заявката за отлагане да не могат да се начисляват лихви за веселба и неустойки, задължението да не може да бъде оповестено за предварително изискуемо и договорът да не може да бъде негоден заради несъблюдение. С това се цели да се даде правна отбрана за длъжниците за периода на отсрочването.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР