П окритието е основният критерий за използване на 5G мрежата

...
П окритието е основният критерий за използване на 5G мрежата
Коментари Харесай

Покритието на 5G мрежата е водещият фактор за потребителите

П окритието е главният аршин за потребление на 5G мрежата за максимален % от интервюираните – 66%, съгласно изследване измежду консуматори на смарт телефони в България по отношение на настройките им към 5G технологията, извършено в края на юли 2021 година от организация „ Прагматика “. За две трети от участниците покритието не значи единствено огромни градове, само че също и по-малки обитаеми места и курорти. Този фактор е обвързван и с упованието, че новата технология ще обезпечи по-голяма непоклатимост на връзката въз основа на по-големия потенциал на 5G мрежата спрямо предходното потомство.

„ Интересен факт е, че скоростта е определящ аршин за оценка на качеството на предходното потомство 4G мрежи, до момента в който във връзка с 5G водещият фактор е покритието на мрежата. Обяснението за това е, че българските консуматори като цяло са задоволени от скоростта на 4G мрежите в България и по тази причина от идващото потомство главно търсят сигурност и непоклатимост на връзката, без значение от мястото, където се намират “ – разяснява Диньо Маджаров, шеф на организация „ Прагматика “.

Близо 80% от запитаните биха употребявали 5G технологията в всекидневието си, в случай че е налична за тях. В същото време все още проникването на 5G в България е ниско - едвам 11% от запитаните са се срещали или употребявали 5G технология, макар че са консуматори на смарт телефони.

Видът на мрежовата технология - 5G C-band или DSS е фактор едвам за 4% от запитаните. Въпреки, че тематиката за 5G е настояща повече от година и телекомите имат дейна връзка във връзка с употребяваната технология, процентът на хората, които се интересуват от това каква технология употребяват операторите при създаване на своите 5G мрежи, е извънредно невисок. В отговорите 96% от запитаните показват, че не вършат разлика сред C-band и DSS, а ги интересува удовлетворителния резултат във връзка с покритие, скорост и непоклатимост на мрежите, както и новата 5G технология да се предлага във всички досегашни пакети, без да има увеличение на цената.
.
61% от запитаните показват безпокойство, че 5G ще усили месечната им такса и че ще би трябвало да заплащат настрана за него.

Търсене на настояща информация (53% от запитаните), достъп до обществени мрежи (50%) и гледане на видео онлайн (49%) са трите съществени действия, за които интервюираните биха употребявали 5G технологията, а минимален % от запитаните ще ползват новото потомство за стриймване и качване на видео наличие (едва 14% от запитаните).

Повече информация за извършеното изследване може да намерите
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ-->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Между възпитаници: - Не ми извиниха отсъствията... - Защо? - Платих на ветеринарния да ми напише здравна записка, а той писал, че съм преситен с… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниБойците плениха губернатора и началника на разследващата работа в Пул-и-АламИТН направи декларация за рецесията в енергетикатаКогато хората приказват за метаболизъм, мислят за диети и физически извършения - само че става въпрос за нещо доста по-сериозноСоциалните бизнесмени, които желаят да трансформират живота на децата и младежите в България, могат да аплайват до 30 августМомчето управлявало автомобила, само че изгубило надзор и колата се преобърнала, след което се блъснала в дърветаЯдките са обгърнати в микроскопична конструкция от преплетени клеткиСилни източни ветрове изтласкаха айсберга A74Днес е единственият петък 13-и за 2021 г.Тази рецепта е за четири порции - опитайтеПоредна ужасяваща вест за брутална подигравка с детеТехнологията показва реализма на " омнивселената " По-рано през днешния ден митинг блокира придвижването пред Министерски съвет в София, митинги на работещи в " Автомагистрали-Черно море " имаше и на няколко места в странатаКакво разяснява служебният министър на енергетиката Андрей ЖивковДепутатът Люк Полард съобщи, че това е поразителен случай, лишил живота на почтени хора, измежду които има и детеКак някои компютърни стратегии могат да се трансфорат в изобилен източник на подправени вести?Най-абсурдните суеверия за петък 13-иОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР