Овъгленият труп на 73-годишен мъж беше открит в северния португалски

...
Овъгленият труп на 73-годишен мъж беше открит в северния португалски
Коментари Харесай

Горски пожари в Португалия взеха още една жертва

Овъгленият мъртвец на 73-годишен мъж беше открит в северния португалски окръг Гуарда, съобщи Франс прес.
Поради сухото време и необикновената за сезона суша в Португалия още веднъж бушуват два горски пожара.

Тялото на жертвата е било намерено от жандармерийски патрул в селището Сабугал. Избухналият в региона пожар беше овлядян в средата на деня, оповестява организация Луза, като цитира командването на локалната организация за гражданска отбрана.

Голям горски пожар продължава да бушува от петък вечерта в региона на Пампильоза да Сера и Арганил, в централния окръг Куимбра. С пламъците се борят над 600 пожарникари, подкрепяни от към 180 коли, четири самолета цистерни и два хеликоптера. За момента огънят не заплашва обитаеми места.

Около 80 на 100 от територията на Португалия е наранена от мощна суша. Днес температурите в някои райони надхвърляха 30 градуса.
През последните дни страната се изправи пред нова серия от пожари.

От началото на годината до края на предишния месец към този момент са изгорели близо 216 000 хектара растителност, по предварителни оценки на Института за запазване на природата и горите.

През 2003 година изгоряха рекордните 426 000 хектара, само че тази година остава рекордна с броя на жертвите, най-високия в историята на страната. В големия пожар, избухнал на 17 юни край Педрогао Гранд, починаха 64 души и бяха ранени над 250, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР