Отвсякъде ни се напомня постоянно да пием по много вода,

...
Отвсякъде ни се напомня постоянно да пием по много вода,
Коментари Харесай

Наистина ли е вредно да се пие вода по време на хранене?!

Отвсякъде ни се припомня непрекъснато да пием по доста вода, тъй като тя е извънредно потребна за цялостното здраве на тялото ни. 

Също по този начин доста хора са чували, че е потребно преди хранене да се пие вода, само че други настояват, че това единствено довежда до отичане на корема. 

Гастроентерологът Оливие Спациер, изяснява, че съгласно него няма безапелационни научни доказателства, че пиенето на вода по време на хранене вреди на организма, като изяснява за догатката на някои хора, че водата разрежда храносмилателния секрет и пречи на храносмилането и че въпреки всичко тялото се приспособява в действителност много елементарно към това. 

Александра Далу, която е диетелог, даже изяснява, че водата оказва помощ на храносмилането и е добър регулатор на киселинността. Освен това подава сигнал за цялост, понижа апетита и ни оказва помощ да ядем по-малко. 
 Ето какъв брой тъкмо вода би трябвало да приемаш всеки ден Ето какъв брой тъкмо вода би трябвало да приемаш всеки ден
Всеки приказва за хидратация. Хидратация за загуба на тегло, хидратация за кожата, хидратация срещу отичане. Чувствате се изтощени? Пийн...

Ескпертите даже предлагат да имате чаша с вода на масата по време на хранене, съдържаща калций, бикарбонат или магнезий, тъй като това ще помогне на храната да бъде усвоена по-добре.

И наложително забравете за газираните питиета, които водят до отичане или за доста охладената вода. Най-добре е да е на стайна температура или даже да е топла, тъй като в противоположен случай нарушавате храносмилателните процеси.

За доста експерти минералната вода е потребна, изключително при справяне от дехидратация след подготовка или след несъразмерна консумация на алкохол. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР