Отворено писмо - сигнал относно действията и участието на главния

...
Отворено писмо - сигнал относно действията и участието на главния
Коментари Харесай

Случаят „Иванчева“ също стигна до еропейските институции

Отворено писмо - сигнал по отношение на дейностите и присъединяване на основния прокурор Иван Гешев в целия случай и делото „ Иванчева “ е изпратен до ръководителя на ЕК, еврокомисарите Вера Йоурова и Дидие Рейндерс, както и до комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи LIBE. Сигналът е адресирано и до основния прокурор на Европейски Съюз Лаура Кьовеши.
Това заяви за Фрог Нюз доктор Петър Кърджилов, който е основател и създател на отвореното писмо-сигнал. В него в детайли се разказват дейностите на Иван Гешев по случая като началник на Специализираната прокуратура през 2018 година В конкретика се показват нарушавания, установени в хода на правосъдния процеси и в редица изявления в медии в България.

Случаят „ Иванчева и Петрова” е емблематичен и невиждан в българската и европейската история. Този случай е живият образец за това по какъв начин едни новосъздадени от една извънредно порочна власт профилирани правораздавателни институции могат да действат в услуга само на тази порочна власт и олигархичните ѝ доверени кръгове, като унищожават гражданското общество и демокрацията, и злокобно прегазват върховенството на закона, в това число като правят брутални закононарушения против живи хора, за които няма кой да ги проверява и накаже!

Оставането на Иван Гешев на поста основен прокурор не е просто срам, както към този момент три месеца скандираме на митингите за оставките на Борисов и Гешев. Оставането на този човек на този пост е извънредно рисково за жителите, демокрацията и върховенството на закона в България!

За това ви приканвам от името на гражданското общество в България и от свое име, неотложно спрете всички европейски фондове за България, до момента в който Гешев и Борисов подадат оставки и бъдат изправени пред съда за закононарушенията си, до момента в който успеем да върнем върховенството на закона в нашата страна!

„ Тъй като в България не съществува институция, орган или прокурор, които да обвинят, проверяват, и изправят пред съда основния прокурор, сигнализирам ви персонално от мое име за съществуването на задоволително устойчиво и съществено обосновано съмнение за осъществени от основния прокурор длъжностни закононарушения и закононарушения срещу правораздаването в качеството му на административен началник на Специализираната прокуратура при започване на 2018 година

Става въпрос за обосновано съмнение, че господин Иван Гешев е направил закононарушение по клюка, набедяване в рушвет, длъжностни закононарушения и закононарушения срещу правораздаването при следствието, при бруталния зрелищен дванадесетчасов арест, както и в досъдебното произвеждане по обвиняването в искане и взимане на рушвет, повдигнато от Специализирана прокуратура под управлението на господин Гешев против някогашния кмет на столичния регион „ Младост” госпожа Десислава Иванчева и нейната заместничка госпожа Биляна Петрова. “, се споделя в сигналът.

В 10 точки се изброяват обстоятелства, станали известни в хода на правосъдния развой и до момента в който той се организира.

„ За всички тези обстоятелства, както и за много други, съществуват доказателства и очевидци, които сме подготвени да предоставим, при положение, че се откри орган, който да организира следствие. От тези обстоятелства директно и индиректно излиза наяве, че актуалният основен прокурор Иван Гешев, като административен началник на Специализирана прокуратура, е оглавил проведена незаконна група, провела набедяването на гражданските самостоятелни кметове на регион „ Младост” в искане и взимане на рушвет. Това е станало със знанието, поръчението и съдействието на най-високопоставените лица в партия ГЕРБ. ", сатва ясно още от текста.

Ето и цялото отворено писмо:

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР