Отворени сме за разговори за националния ви стадион, стига да

...
Отворени сме за разговори за националния ви стадион, стига да
Коментари Харесай

Шеф във ФИФА: БФС получава 8 млн. долара за нови проекти

Отворени сме за диалози за националния ви стадион, стига да получим план от футболния ви съюз и страната. Това съобщи в изявление за " Мач Телеграф " Елхан Мамадов, шефът за Европа на ФИФА. Той е един от най-важните шефове на международната футболна централа.

След 15 години работа в структурите на Азербайджанската футболна федерация и УЕФА, от май 2022 година той е завеждащ отдела за асоциациите от Европа на ФИФА. Елхан Мамадов е индивидът, който дава отговор за програмата на " Напред " на международната футболна централа и разпределянето на парите по нея в 55-те й членки от Европа.
 Михаил Касабов описа по какъв начин е протекла срещата на Изпълкома на БФС
Михаил Касабов описа по какъв начин е протекла срещата на Изпълкома на БФС

Ето детайлности

" Ако получим план от БФC, който е подсилен от държавното управление, ние във ФИФА с голямо наслаждение ще го разгледаме и по-късно ще вземем съответното решение. Разбира се, за всяка страна е доста значимо да има народен стадион. Аз не съм осведомен с детайлностите по отношение на собствеността на вашия народен стадион и не мога да дам съответен отговор, само че ФИФА е отворена към такива оферти. Пак споделям, ние се доверяваме напълно на експертността на хората в съответната страна ", съобщи Мамадов.

Той беше безапелационен още, че БФС, ще получи същия финансов пакет, както останалите 210 членки на ФИФА.

" Има обаче строга процедура. Ние получаваме предложенията, които се изследват от екип от екперти. Проектите могат да бъдат разнообразни - за терени, за общи разноски, за цифровизация и други След това те се показват пред Комисията за развиване на ФИФА. Ако тя ги утвърди, съответните фондове се отпускат и парите се разпределят към плановете. Следващата процедура е да следим доста деликатно по какъв начин се усвояват тези средства ", разясни един от шефовете на ФИФА.
 БФС с значима информация за идния Конгрес за президент
БФС с значима информация за идния Конгрес за президент

От централната потвърдиха дата и мястото

Мамадов разкри още, че БФС ще получи 8 млн. $ по плана " Напред 3.0 ", който стартира през 2023 година

" По него България ще получи 8 млн. $, както и всяка друга останала асоциация. Три милиона ще бъдат вложени в характерни планове.

Останалите пет са планувани като оперативни разноски, за които ние получаваме доклади и правим самостоятелен одит. Мога да кажа, че към този момент сме получили няколко плана за мини терени, само че сумата не е усвоена напълно. Все отново цикълът стартира единствено преди 7-8 месеца, само че БФС е задоволително деен в това отношение. Има и процедура по разглеждане на предложенията, която лишава време ", добави той.

Шефът на ФИФА добави, че маркетингов експерт е обучавал чиновници на БФС на семинар в края на предходната година. Това е Джордан Колози от баскетболния Сан Антонио.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР