Оттеглянето на ГЕРБ от искането за прекратяване на дерогацията за

...
Оттеглянето на ГЕРБ от искането за прекратяване на дерогацията за
Коментари Харесай

Денков: Оттеглянето на ГЕРБ от искането за дерогацията не е сделка, нито натиск за събиране на пари

Оттеглянето на ГЕРБ от настояването за преустановяване на дерогацията за импорт и преправка на съветски нефт от " Лукойл " не е въпрос на политическа договорка, нито напън за събиране на пари. Това разгласи в Благоевград министър председателят Николай Денков:
ГЕРБ-СДС се отхвърли от незабавното преустановяване на дерогацията за импорт на съветски нефт

" Не става дума за договорка, става дума за това какво е най-полезно за България. Това, което беше препоръчано предходната седмица - да се анулира дерогацията в границите на седем дни, е невероятно. Защото това значи, че рафинерията няма да има нефт след 10-15 дни, когато се изчерпат и запасите, запасите, които има там. Затова беше доста значимо да се седне дружно с другите водачи и да се разиска какво е реалистично, уточни той.

" Смислено е да се събират свръхпечалбите на " Лукойл “ от разликата в цените на двата типа петрол. Има огромна разлика сред това рафинерията да може да работи с друг нефт и това да го има. Това беше главната причина дерогацията да се прави на стадии ".

Това, което чакаме, е " Лукойл " да съблюдава законите такива, каквито са.

" Свръхпечалбите би трябвало да се обложат, общо стават към 60% налог, който да влезе в страната, тъй че това са 500 милиона, за които става дума ".

Дали са поели ангажимент, аз на думи нямам доверие. Искам да видя парите в сметката на страната ", разяснява Денков.

За мен постоянно е било значимо дали съумяваме да си осъществим управническата стратегия и това, което сме заложили като лист от закони, уточни още министър председателят.

" За момента това върви и дори не ме интересува кой е опозицията. Важно е когато има разногласия и възражения, да може да се съберем дружно и да забележим по какъв начин проблемите да намерят своите решения, както беше тази заран. Това е механизмът. Който е подготвен да влезе в полемиката, е добре пристигнал ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР