Отстранената преди дни шефка на Държавната консолидационна компания (ДКК) Ваня

...
Отстранената преди дни шефка на Държавната консолидационна компания (ДКК) Ваня
Коментари Харесай

Отстранената шефка на ДКК в контраатака -уволнили я незаконно

Отстранената преди дни шефка на Държавната консолидационна компания (ДКК) Ваня Караганева, която бе упрекната в голям брой нарушавания, отговори на обвиняванията с писмо до медиите.

В него тя твърди, че отсраняването ѝ е осъществено нелегално на съвещание, на което са взели участие трима от петтимата членове на съвета на шефовете на държавното сдружение. Те са назначени в ДКК с конкурс, извършен от държавното управление на ГЕРБ. Карагенева пък бе назначена за изпълнителен шеф на ДКК от някогашния длъжностен министър на стопанската система и сегашен водач на "Продължаваме смяната " Кирил Петков. Настоящата министърка на стопанската система Даниела Везиева разгласи, че поради решението си тези трима членове на Съвета на шефовете ще бъдат уволнени.

Ето какво споделя Караганева в писмото си:

"Заседанието на Съвета на шефовете (СД) на „ Държавна Консолидационна Компания “ ЕАД, за което е формиран Протокол №989 от 29.11.2021 година, е извършено в състав трима от петима членове на Съвета на шефовете. Заседанието е извършено в нарушаване на Търговския закон, Устава на Дружеството и Правилата за работа на Съвета на шефовете, защото не е направена и връчена покана до всички, с която да бъдат известени за деня, часа, мястото и дневния ред за осъществяване на съвещанието.

Понастоящем вписването на смяната в Търговския указател по отношение на освобождението ми като изпълнителен шеф, инициирано от тези представители в Съвета на шефовете, не е минало като процедура в Агенцията по вписванията. Дадени са инструкции на вносителите да показват доказателства за постоянно привикване на съвещанието ".

В позицията Карагенова изяснява, че в продължение на години юридически услуги на ДКК са предоставяни от комерсиалното сдружение „ КейсПро “ ООД вместо от адвокатско сдружение, което е в нарушаване на Закона за адвокатурата и контракти по редица голям брой каузи са подписани единствено с един юрист – Александър Андонов Бояджиев, обвързван с комерсиалното сдружение „ КейсПро “ ООД. Според отстранената директорка по тези контракти са платени големи суми.

Поради зародили подозрения Караганева е взела решение за преустановяване на пълномощията за процесуално посланичество.

"По отношение на изказванието, че съм подписала еднолично извънсъдебна конвенция с Дунарит АД, с веществен интерес 50 милиона лв..

Извънсъдебна конвенция не е подписвана. На заключителен стадий е съглашение, което следва да се подпише сред ДКК и „ Дунарит “ АД, което следва да позволи дефинитивно разногласието сред страните ", се споделя още в позицията.

Караганева прибавя, че "обслужващата банка е била в техническа неспособност да обезпечи системата за двоен автограф и метода на посланичество, очакван в Търговския указател, което наложило миграция към друга банка ".

"Прехвърлените средства са в границите на размер, нужен за покриване на оперативни разноски на сдружението и в границите на размера, обезпечен от Закона за гарантиране на влоговете в банките ", написа още тя.

Караганева оспорва и изказванието, че все още на назначението ѝ за изпълнителен шеф на ДКК е имала друго трудово-правно отношение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР