Оценката за терористична заплаха във Великобритания е повишена до „сериозно”

...
Оценката за терористична заплаха във Великобритания е повишена до „сериозно”
Коментари Харесай

Великобритания повиши нивото на терористична заплаха заради взрива в Ливърпул


Оценката за терористична опасност във Англия е нараснала до „ сериозно” – четвърто по петобалната канара, след гърмежа на автомобил покрай болничното заведение в Ливърпул, който бе избран като терористичен акт. Информацията бе обявена от министъра на вътрешните работи Прити Пател, която изясни, че това значи висока степен на възможност от терористични актове. Решението за повишение равнището на опасност бе взето по време на съвещание на изключителна държавна комисия.

По-високото равнище на опасност е сериозно, което значи, че терористични актове са „ доста вероятни в близко бъдеще”. Такава оценка дадоха специалистите от аналитичния отдел на английското контраразузнаване МИ-5 на опасността през май 2017 година незабавно след терористичния акт в Манчестър, лишил живота на 23-ма души.

В неделя сутринта няколко минути преди началото на часа безмълвие по случай Деня на паметта, когато се отдава респект на починалите английски бойци, покрай болница в Ливърпул се взриви таксиметров автомобил. По последни данни на полицията, взривното устройство е задействал самовзривил се в колата пасажер.

В рамките на следствието са арестувани четирима мъже на възраст от 20 до 29 години, обвинени, че са съучастници на терориста.

При случая пострада и водачът на таксито Дейвид Пери, с помощта на който бяха избегнати голям брой жертви.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР