Отсега ГЕРБ създават предпоставки за парламентарна криза след изборите, това

...
Отсега ГЕРБ създават предпоставки за парламентарна криза след изборите, това
Коментари Харесай

Председателят на ДПС: ГЕРБ готвят парламентарна криза след изборите

„ Отсега ГЕРБ основават предпоставки за парламентарна рецесия след изборите, това би трябвало да стане ясно за всички “. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в декларация от името на парламентарната група, съобщи БГНЕС.
Карадайъ насочи следващите рецензиите към ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, че не е прегледан всъщност техен сигнал за несъответственост на член на ЦИК със заеманата от него служба, което се трансформира в мотив от придвижването да изискат нейната оставка.
 Партията на Слави отхвърля съюз с ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи Партията на Слави отхвърля съюз с ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи
Партията на Слави Трифонов " ИТН " изключва ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи за следизборна коалиция и слага изискване към бъдещо партньорство...
„ С попълването на състава на ЦИК тя няма да стане по-законна. Със систематичното неуважение на Конституцията и законите на страната от ГЕРБ не се санира противозаконния състав на ЦИК. С негласуването на оставката на Караянчева не се санират противозаконните дейности на ръководителя на Народното събрание. Без нито един мотив по показаните юридически претекстове за желаната оставка на ръководителя на Народното събрание, с приемането на откровената неистина, че е осъществена инспекция на документи, които и до през днешния ден не са ни показани. Все още не е прегледан сигналът за несъответственост на член на ЦИК от органа по желание, а той е Народното събрание, а не коя да е комисия. Това слагаме под подозрение законността на състава на ЦИК и легитимността на нейните решения “, съобщи Карадайъ.
„ Политическата оценка на това държание се заключава в следните думи: неистина, безочливост, надменност. Дотук се стига, когато някой се самозабрави “, продължи ръководителят на Движение за права и свободи.
Според него, ръководещите имат финален късмет „ да смъкват основаното занапред основателно подозрение за противозаконни избори за нов парламент “. „ Могат да преведат в сходство със закона състава на ЦИК и да смъкват доверието в Цвета Караянчева като ръководител на Народното събрание. Всичко е във вашите ръце, в този момент, на изборите ще бъде късно, доста късно за ГЕРБ “, обърна се още Карадайъ към ръководещите.
Лидерът на Движение за права и свободи уточни още, че съгласно него даже вчерашното чуване на претендента на ръководещите за член на изборната комисия в Правна комисия е било в нарушаване на Изборния кодекс, защото той изисква членовете да се назначат от президента по предложение на парламентарните групи на квотен принцип. „ Някой може ли да изясни за какво Правна комисия изслуша претендента на ГЕРБ, който ГЕРБ ще предложи на президента за предопределение? И още – поканата, която оправи ръководителят до интернационалните институции за обезпечаване на интернационалните наблюдаващи на изборите също не е съобразена със закона “, уточни още Карадайъ и добави, че от придвижването ще алармират по тематиката до редица интернационалните организации и институции.
 Цветанов: Борисов маневрираше сред всички, с цел да прокара съветските ползи Цветанов: Борисов маневрираше сред всички, с цел да прокара съветските ползи
Премиерът Бойко Борисов ловко маневрираше сред всички. Той смяташе, че ще може да надиграе всеки, с цел да прокара съветските ползи. През...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР