Отровни ли са тиганите с незалепващо покритие? Могат ли алуминиевите

...
Отровни ли са тиганите с незалепващо покритие? Могат ли алуминиевите
Коментари Харесай

Отровни ли са тиганите с незалепващо покритие?

" Отровни ли са тиганите с незалепващо покритие? " " Могат ли алуминиевите съдове за готвене да причинят деменция? " " Безопасни ли са моите надраскани тигани? " Това е единствено извадка от няколко тревожни заглавия за сигурността на нашите тенджери и тигани напоследък.

Тези истории постоянно се появяват в медиите и е елементарно да се разбере за какво. Ние използваме съдовете си всеки ден. Искаме да са безвредни. И по този начин, основателни ли са тези опасения, споделя ScienceAlert.

Добра вест за тези, които се тормозят: главният химикал, употребен за производството на тигани с незалепващо покритие, е в развой на унищожаване.

Алуминият не е обвързван с деменцията.

Ако пазарувате нови кухненски съдове, ще откриете, че в този момент има огромен избор на материали, като чугун, неръждаема стомана, мед, незалепващо покритие и керамика. В общи линии всички те са безвредни.

Изборът за това кой е най-хубавият зависи от това какъв вид готвач сте, а не от рисковете за здравето от материала.

Тигани с незалепващо покритие: равнищата на безконечните химикали са безвредни

Тиганите с незалепващо покритие са доста известни, тъй като е по-малко евентуално храната да залепне за тяхното покритие. Това значи, че се нуждаете от по-малко масло. Освен това те се почистват по-лесно, в сравнение с да вземем за пример чугунените тигани.
Повечето тигани с незалепващо покритие са покрити с тефлон - комерсиалното название на политетрафлуоретилен (PFTE), макар че някои от тях към този момент се създават с титаниево-керамично покритие.

Вечните химикали съществуват още от 40-те години на предишния век, употребявани в тефлона, както и в опаковките за храни, водоустойчивия текстил и противопожарната пяна. Съществува напълно действителна угриженост по отношение на пяната за гасене на пожари, която е аргументи необятно публикувано замърсяване на околната среда, изключително в армейските бази и оборудванията за образование на пожарникари в Австралия.

Засегнатите хора са почнали правосъдни каузи във връзка със замърсяването, обезпокоени от евентуалните връзки с рака, увреждането на черния дроб и намаления имунитет на децата.

И по този начин, за какво безконечните химикали като PFTE са безвредни в нашите съдове за готвене?

Две аргументи: непоклатимост и централизация.

Тефлонът е постоянен в съдовете за готвене, даже когато се нагрява до температурите, които нормално се употребяват при готвене. Той стартира да се утежнява при нагряване над 260 °C (500 °F), когато може да отделя полимерни изпарения, само че множеството хора не пържат вечерята си при 260 °C.
Не единствено това, равнищата на централизация на тези химикали в кухнята и околната среда са доста по-ниски от тези, за които е открито, че предизвикват резултати върху здравето. Силно нечистите места са доста разнообразни от вашите добре създадени тенджери и тигани.

Ако незалепващият ви тиган е надраскан, може би е добра концепция да го промените, само че от вечерята няма да получите болест.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР