Какво се случва, когато всички хора се стремят към едни

...
Какво се случва, когато всички хора се стремят към едни
Коментари Харесай

Стандарт за красота: Всички ли ще се окажем с еднакви лица?

Какво се случва, когато всички хора се стремят към едни и същи черти на лицето

Погледнете лицата към вас. Дали забелязвате стремежът към съвършена отмереност, идентични форми и еднороден блян за хубост, от който не може да се избяга, написа в своя публикация „ Индипендънт “. 

„ Лицата на някои от най-популярните дами в нашето цифрово царство - от Кайли Дженър до Ким Кардашиян, Бела Хадид и Емили Ратайковски - образуват основата на нов промишлен комплекс за хубост, в който се разпространява една хармония на лицето и идеализиране за всеобщия пазар “, споделя Елън Атланта, създател на книга по тази причина по какъв начин токсичната просвета на хубостта вреди на дамите.

„ Резултатът е просвета на хомогенна хубост, в която дамите копнеят за чертите една на друга и се стремят към идеали, които могат да бъдат реализирани единствено посредством увеличаване – инжекционни процедури, козметична хирургия, редактиране на фотоси и потребление на филтри, с цел да се реализира стремежи външен тип “.

Терминът „ лице от Instagram “, фиктивен от писателя Джиа Толентино в материал от 2019 година за The New Yorker, отразява „ единствения, киборгски тип “, желан от младите дами, които се втурват в клиники за пластична хирургия. „ Това е младо лице с кожа без пори и цялостни, високи скули “, написа Толентино. „ Има котешки очи и дълги анимационни мигли; има дребен подреден нос и плътни, обилни устни. “

Вече има безкрайни филтри, до които хората имат достъп във всяка обществена медийна платформа, които демонстрират на потребителите по какъв начин биха изглеждали лицата им с разнообразни пластични интервенции.

„ Използването на цифрови усъвършенствания в обществените медии е толкоз всекидневно в днешно време, че хората употребяват филтри и приложения, с цел да трансформират изцяло лицето и тялото си и считат, че това е обикновено “, споделя козметичният хирург доктор Пол Бануел.

„ Вече можете бързо да създадете нова версия на себе си, която е сравнима с това да се гледате в огледалото всеки ден. Тъй като тези филтри и редакции са се трансформирали в норма измежду инфлуенсъри и звезди, това трансформира усещането на хората за естествените идеали за хубост по целия свят. “

Сред най-популярните корекции за 2023 година са нормалните увеличение и понижаване на гърди, промяна на клепачи, ринопластика, лифтинг, постяване на ботокс и дермалният филър. Най-притеснителното обаче е молбата на хората да наподобяват на съответна звезда, разяснява доктор пред изданието.

„ Много пациенти идват при мен с телефон и ми демонстрират фотоси с думите: „ Така получавам най-вече лайкове и почитатели – можем ли да създадем това в реалност. Омръзна ми да коригирам фотографията. “ Те желаят да наподобяват като филтрираната версия на себе си. Намирам това за шокиращо. Тези филтри просто не са реалистични. Те ще усилят размера на очите на пациента, ще трансформират напълно формата на лицето, да не приказваме за изтриване на несъвършенствата, където линиите не могат да бъдат отстранени – лицето просто няма да може да покаже никакви страсти. “, споделя експертът.

„ Стремежът към неповторим стандарт за хубост може да бъде нездравословен, тъй като предизвиква нереалистични идеали, водещи до възприятие на некомпетентност и ниско самочувствие за тези, които не се вписват в шаблона “, споделя пластичният хирург доктор Фади Хамадани. „ Също по този начин поддържа нездравословни стандарти и пристрастия, изключително засягащи маргинализираните общности, и може да подтикне хората към рисково държание и крайни ограничения за пригаждане. “


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР