От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на

...
От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на
Коментари Харесай

От днес може да проверите номера на избирателната секция и мястото на гласуване

От през днешния ден гласоподавателите български жители могат да ревизират номера на изборната секция и мястото на гласоподаване в изборите на 9 юни за членове на Европейския парламент и на Народното събрание, оповестяват от Министерство на регионалното развитие.

Справката се осигурва от Главна дирекция „ Гражданска регистрация и административно обслужване “ към Министерство на регионалното развитие.

Информация за адреса на изборната секция може да бъде получена на следния интернет адрес:.

Проверка може да бъде направена и посредством гратис позвъняване за страната на станционарен или мобилен телефон на номер 0800 1 4726 ( " 0800 1 GRAO " ) в работни дни сред 9:00 и 17:30 часа.

Всеки гласоподавател, който има непрекъснат и сегашен адрес в разнообразни обитаеми места, може да изиска регистриране в изборния лист по сегашен адрес.

Това става посредством пласиране на електронно заявление през интернет страницата на Групово дело ГРАО на адрес:.

Общинските администрации, след идентификация с електронен автограф посредством уеб страницата, имат опция да обработят информацията за подадените до тях заявки за гласоподаване по сегашен адрес.

Гражданите, подали заявление за гласоподаване по сегашен адрес, би трябвало да имат поради, че ще могат да създадат информация за адреса на изборната секция в данните от окончателните изборни описи за гласоподаване след 28.05.2024 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР