Отпускането на еднократна помощ в рамките на календарната година не

...
Отпускането на еднократна помощ в рамките на календарната година не
Коментари Харесай

115 варненци ще получат еднократни социални помощи


Отпускането на еднократна помощ в границите на календарната година не е единственият метод за подкрепяне на хората, които се нуждаят от поддръжка, бе изтъкнато на днешното съвещание.

" Вследствие на подписано съглашение с Агенцията за обществено подкрепяне ние предлагаме топъл обяд на хора в потребност. Освен това беше повишен и потенциалът на публичните трапезарии, където в допълнение бяха обхванати към 150 индивида. По другите стратегии за патронажна грижа също се подкрепят лицата, тъй че отпущането на еднократна помощ не е единственият финансов запас за поддръжка на нуждаещите се лица. Има и други форми на подкрепяне и ние ги използваме. Смятам, че на този стадий сме обхванали огромна част от популацията и сме им оказали нужната поддръжка все още “, сподели пред съветниците Таня Василева, шеф на общинската дирекция " Социални действия ". Тя добави, че общината е финансирала в размер на 7 000 лева раздаването на 300 фамилни хранителни пакета, което също е тип поддръжка на нуждаещите се в този сложен миг.

 

На днешното съвещание на 12 души беше отказана помощ. Голяма част от хората към този момент са били подкрепени от общината от тази година, а двама души са подали непълни документи.  

Членовете на ПК " Социални действия и жилищна политика “ дадоха единодушието си Община Варна да подаде планово предложение за даване на безплатна финансова помощ по Оперативна програма " Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 за откриване на обществена услуга " Приют “ с потенциал 50 места.

" През октомври 2019 година Община Варна подписа административен контракт за ремонт и реорганизация на Приют за краткотрайно настаняване на бездомни лица и на Кризисен център. Административният контракт обгръща двете общежития, които се намират на ул. " Петко Стайнов “ 7 – някогашния СУПЦ. Към момента в едно от общежитията Община Варна финансира обществена услуга " Приют “ с потенциал 100 места. Имаме покана от заместник-министъра на труда и обществената политика да аплайваме и да разкрием нова услуга с потенциал 50 места, като двете услуги ще се обитават в едно общежитие “, разясни Таня Василева.

Предвижда се новата услуга да започва след довеждане докрай на ремонтните действия на общежитието през април 2022 година До края на 2023 година – т.е. 18 месеца, тя ще бъде финансирана по  Оперативна програма " Развитие на човешките запаси “, след което ще стане държавно делегирана активност. Варна има нужда от тази услуга, защото през зимния интервал през Приюта за краткотрайно настаняване минават приблизително към 200-250 души без дом, сподели в умозаключение шефът на дирекция " Социални действия ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР