Отписване от регистрите на вземания и задължения от физически и

...
Отписване от регистрите на вземания и задължения от физически и
Коментари Харесай

Заличават над 1.5 млн. лева несъбираеми данъци в Смолян, ако...

Отписване от регистрите на вземания и отговорности от физически и юридически лица с изтекла окончателната десетгодишна отминалост към община Смолян за над 1.5 млн. лв. ще разискват на последната си сесия тази сряда в локалния парламент.

„ Задължените юридически лица след завършили производства по разпродажба или неплатежоспособност са заличени от Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел към Агенцията по вписванията. Те нямат имущество и приемник и на практика е невероятно обществените им отговорности да бъдат събрани “, показва в докладната си кметът Николай Мелемов.

Като ги предлага за изтриване, Общината съблюдава рекомендациите на Сметната палата несъбираемите вземания да бъдат отписани от регистрите, показва кметът.

За налог здания, такса боклук, санкции и наказателни постановления, дължими към 31 декември 2010 година, сумата, която се постанова да се заличи е 1 125 338,87 лева От тях 427 146,28 лева са на физически лица, а 698 192,59 лева – на юридически. Останалите отговорности, които са постанова да се отпишат са от такси за тротоарно право, разрешителни за слагане, паркинг и отнасяне на боклуци, както и от наеми, услуги и лихви. Общо размера на несъбираемите вземания за изтриване е 1 554 450 лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР