Отпадъчни води от септична яма на хотел Гранде Виста (бившият

...
Отпадъчни води от септична яма на хотел Гранде Виста (бившият
Коментари Харесай

Отпадъчни води от хотел се изливали в язовир „Батак“

Отпадъчни води от септична яма на хотел „ Гранде Виста " (бившият „ Панорама “ в курорта Цигов чарк заливат частни парцели и се стичат непосредствено в язовир „ Батак “ - подобен сигнал е подаден до Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Пазарджик през септември. Проверка на място е посочила, че информацията дава отговор на истината.

При осъществения оглед на място се откри, че ревизионната шахта е запълнена и прелива, оповестяват от ековедомството. Дадено е наставление да се направи проверка и разчистване на септичната яма от лицензирана компания и да се показа в РИОСВ-Пазарджик фактура за платена такса. На кмета на община Батак е обещано напътствие за осъществяване на надзор върху обектите в летовището.

Повторна инспекция е открила, че септичната яма е почистена и предписанието е изпълнено. В известието не се загатва за наложени наказания.

Не излиза наяве какъв брой време отпадъчните води от хотела са се изливали в язовира, чиито води се употребяват и за водоснабдяване и напояване на аграрни земи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР