Отново започнаха да ни плашат, че няма пари, това заяви

...
Отново започнаха да ни плашат, че няма пари, това заяви
Коментари Харесай

Петков: От една страна имаме кученца с пари, от другата страна имаме главен прокурор на държавата, който казва "ще те разследвам, ако не си дадеш оставката"

" Отново започнаха да ни плашат, че няма пари ", това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред медиите в коридорите на Народното събрание.

По думите му всичко това демонстрира, че вместо " остарелият модел, при който се даваха пари от джипките ", те са предложили 11% за всички пенсионери, с цел да има за всички. " Утре ще дадат единствено на половин милион пенсионери добавка, на останалите милион и половина - няма да дадат ", добави той.

Според Петков с голяма скорост " сме се върнали към остарелия модел ", само че хубавата вест е, че имаме единствено 2 месеца от този смут и по-късно отиваме на избори, където българските жители могат да изберат ", добави той.

На въпрос от публицистите оказван ли е напън върху досегашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и и по какъв начин пояснява срещата му с и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, Петков съобщи: " Няма никаква логичност в една среща да се появи Сарафов, прокурор от Софийска градска прокуратура, заместникът му, КПКОНПИ и основният секретар. По Конституция Сарафов няма нищо общо с подобен вид разгвори ".

Вчера градският прокурор на София Илиана Кирилова съобщи пред NOVA, че освободеният към този момент основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев самичък изискал среща с и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, откакто чиновници на Антикорупционната комисия влезнали в кабинета му. По-късно Коцев самичък предал на проверяващите часовника от публикуваните в медиите фотоси. „ Докато е пътувал, е потърсил господин Сарафов в 09:00 ч. Той не му е вдигнал телефона. Настоятелно е звънял и след 3-4 минути се е свързал. Г-н Коцев е помолил Сарафов да го одобри, защото се случва нещо, което го тормози и не му е ясно какво е ”, разяснява градският прокурор на София.

" Защо внезапно пет човек от разнообразни институции са в тази среща ", попита Кирил Петков и добави: " Ако има закононарушение, да се проверява. Но няма никаква логичност основен прокурор да споделя " в случай че не си подадеш оставката, ще те проверявам ". Това към този момент е закононарушение единствено по себе си ".

Той заключи цялата обстановка, която се случва през последните седмици: " От една страна имаме медийна акция с кученца и пари, от другата страна имаме основен прокурор на страната, който споделя " ще те проверявам, в случай че не си дадеш оставката ". Това единствено по себе си е безумство ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР