Отново висок брой новозаразени с COVID-19. 95 % от починалите

...
Отново висок брой новозаразени с COVID-19. 95 % от починалите
Коментари Харесай

В Бяла пациенти с COVID-19 се лекуват във фургони

Отново висок брой новозаразени с COVID-19. 95 % от умрелите през миналото денонощие са неимунизирани. Заради дефицит на кревати в Бяла към този момент лекуват пациенти във фургони.

Ирена Николова е от поповското село Водица. Малко откакто постъпва в болница, схваща, че трите ѝдеца вкъщи също не се усещат добре. На място незабавно е изпратен мобилен екип от медици.

„ Дойдох с позитивен тест, със признаци, одобриха ме, оттова децата ми и бабите, които ми оказват помощ за развъждането, подвигнаха температури “, описа тя.

Почти 2-годишните тризнаци и двете баби са закарани в болница в Русе, тъй като в Бяла няма поделение за толкоз дребни деца.

Персоналът в болничното заведение в Бяла е на лимита. Обслужва инфектирани с ковид, настанени във фургони.

„ Нашето поделение е с 31 кревати и последните 20-25 дни всеки ден са цялостни всичките. Помещенията, които бяхме планували да бъдат за изолатори за нанагорнище на резултатите, сега към този момент непосредствено се употребяват за лекуване на пациенти с COVID-19 “, изясни Димитър Димитров, пълномощник на МБАЛ-Баня.

От лечебното заведение обясниха, че няма разлика в лекуването на пациентите във фургоните. Само за последното денонощие в лечебни заведения са постъпили 639 души като 88% от тях са неимунизирани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР