Отново става въпрос за крупна измама от ръководството на атомната

...
Отново става въпрос за крупна измама от ръководството на атомната
Коментари Харесай

Еленко Божков: В АЕЦ Козлодуй цари анархия


" Отново става въпрос за крупна машинация от управлението на атомната централа ".

Това съобщи енергийният специалист Еленко Божков, в предаването " ЕвроДикоФ " на телевизия Евроком по въпроса за измами при търговията с ток от страна на АЕЦ " Козлодуй ".

" На датата, на която би трябвало да се изключи генератора, те пускат ново известие, с което се взема решение да се реалокира началото на ремонта на друга дата. Това е направено с концепцията, в случай че може блока да поработи под мощностен резултат още няколко дни, тъй като системата е на напън. Важното е да се знае, че при второто известие се поставя една нова дата на стартирането на блока в употреба ", зави Божков.

" Когато те пускат известието, блокът към този момент е работил седем часа. Продават силата на някой, който знае, че ще има такава сила. Това е прикриването на информация и закононарушението. За цялото денонощие загубите са над 2 млн. лева ", акцентира той.



" Защото не са оповестили продажбата на вярната " ден напред ", а я афишират на платформата в " рамките на деня ". Тази информация е скрита от другите компании и се дава единствено на една компания евтино, да изнесе тази сила. Така се затваря следващата мутренска спекулация ", сподели Божков.

" Това не е единственото закононарушение. Там царува безредица в съвета на шефовете ", безапелационен е специалистът.

" Проблемът, както постоянно е един закон - законът за публичните предприятия ", акцентира той.

" Този същия закон разрешава при огромни нарушавания да се прекратят договорите. На това би трябвало да се постави край ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР