Отново отлагат въвеждането на електронните рецепти - този път до

...
Отново отлагат въвеждането на електронните рецепти - този път до
Коментари Харесай

Всички рецепти стават електронни от 1 юни

Отново отсрочват въвеждането на електронните предписания - този път до 1 юни. Причината е, че лечебните заведения и лечебните заведения имат потребност да се приготвят. Това оповестиха здравните управляващи, като подчертаха, че забавянето на системата е за финален път. Така, до края на май, по едно и също време ще важат и хартиената, и електронната рецепта. От Българския лекарски съюз увериха, че персоналните лекари към този момент имат цялостна подготвеност да работят със системата, заяви Нова ТВ.

„ До момента са издадени към 100 000 предписания, като единствено към 3000 не са изпълнени. Ще дадем опция на сътрудниците от лечебните заведения в страната да вкарат този програмен продукт, който им е нужен, както и да бъдат подготвени по отделенията”, съобщи зам.-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков.

„ Това е финален период. Винаги ще има някой неопитен, само че в придвижване ще стане готов”, съобщи доктор Нели Нешева, БЛС.

„ Аптеките имат подготвеност, сътрудниците направиха всичко възможно”, разяснява проф. Асена Сербезова, ръководител на Българския фармацевтичен съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР