Относно ситуацията с коронавируса предлагам да бъде съставен национален план

...
Относно ситуацията с коронавируса предлагам да бъде съставен национален план
Коментари Харесай

Илияна Йотова нястоя за национален план по здравните въпроси и за защита на икономиката


Относно обстановката с ковид предлагам да бъде формиран народен проект - както по санитарно-здравните въпроси, по този начин и вероятно нови ограничения, още по-сериозни, в две посоки за отбрана на българската стопанска система, прикани в Русе вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите й мярката " 60/40 " евентуално е дала някакъв резултат, само че това не би трябвало да бъде превантивна мярка за последваща обстановка, която може да е още по-тежка. Необходими са и специфични ограничения за най-уязвимите хора, съобщи Българска телеграфна агенция.

Идват доста тежки месеци, идват зимни месеци. Хората ще имат потребност освен от прехранване, ще имат потребност от дърва, от електрическа енергия. За всичко това би трябвало да се вземат ограничения още в този момент, в случай че сме сериозна страна, сподели Йотова.

Според нея носенето на маски навън не е мярката, която ще реши всичко.

Едновременно с това всички заведения не престават да си работят, нямаме никаква национална рамка във връзка с това по какъв начин ще учат децата. Когато едно учебно заведение затвори, би трябвало да има родители, които да гледат тези деца. А тези родители по какъв начин ще бъдат обезщетени. Затова е нужна цялостна стратегия, която да бъде измислена и по-късно осъществена, сподели Йотова.

Тя приканва всички в страната, които би трябвало да вземат решение - " от Народното събрание през Министерски съвет, да си свършат работата този път, тъй като можем да бъдем изправени пред доста тревожна обстановка ".

В крайдунавския град тя посети учебно заведение и обществена столова. Йотова ще участва довечера в Регионална библиотека " Любен Каравелов " на среща с акад. Антон Дончев и русенската общност. Събитието е част от честванията на 90-годишнината на писателя в цялата страна, проведено от предприемчив комитет под патронажа на вицепрезидента на България.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР