Отношенията между САЩ и Русия никога не са били наистина

...
Отношенията между САЩ и Русия никога не са били наистина
Коментари Харесай

Русия се възползва от американските санкции

Отношенията сред Съединени американски щати и Русия в никакъв случай не са били в действителност положителни, това елементарно може да се види и с просто око, и поради самоувереното държание на Москва през последните години те се утежниха още повече. Сирия е единствено един от районите, в които се разпростира тяхната геополитическа конкуренция за въздействие. Друга такава точка е Украйна, където Русия окупира Крим, а посредством намесата си в спора на страната на сепаратистите в Луганската и Донецката национални републики провокира американски (и чужди) наказания, разяснява немското издание Die Welt.

Борбата на двете супер сили не е единствено в геополитиката, а и в стопанската система. Там Съединени американски щати се стремят освен да пречат на съветската търговия с оръжие, само че и на нейната енергетика – те постановиха наказания над новия план „ Северн Поток-2 “. Впрочем има и други забележими трендове, които се крият зад тази конкуренция. През последните две години (и изключително през 2019 г.) Русия усили износа си на петрол и нефтопродукти за Съединени американски щати. При това, съгласно Агенцията за енергийна информация (АЕИ) към Министерството на енергетиката на Съединени американски щати, данните за първите 11 месеца от 2019 година сочат, че Русия през месец октомври е втория максимален снабдител на сходни запаси за страната, малко след Канада, и изпреварвайки Мексико, написа организация " Фокус ".

От април доставките на съветски компании за Съединени американски щати нарастват от 10 до 17 млн. барела на месец, а през октомври те към този момент са 20 млн. През ноември цифрата пада до 19, и тогава Съединени американски щати получават малко повече енергийни запаси от Мексико. В съпоставяне с доставките от Канада (над 130 млн. барела на месец), това е по-незначително, само че динамичността е това, което прави усещане. Според съветската осведомителна организация „ РБК “, равнището от октомври е достигнато за първи път от осем години. Става въпрос за доставки на нефтопродукти, и по-конкретно дизелови горива и тежък петрол. Русия от дълго време е главен снабдител на такива артикули за Съединени американски щати, само че количеството доставени съответно такива запаси от ноември е исторически връх. Русия надвиши два пъти и половина предходния си подобен, най-малко що се отнася до доставките до Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР