Отложиха делото на пребития в Северна Македония Христиан Пендиков в

...
Отложиха делото на пребития в Северна Македония Христиан Пендиков в
Коментари Харесай

Отново отложиха делото за побоя над Пендиков

Отложиха делото на пребития в Северна Македония Христиан Пендиков в Охрид през днешния ден. Това е следващо отсрочване по искане на побойника Илия Спасески.

Според отбраната повода този път е „ влошено здравословно положение на Спасески “. Адвокатът на обвинения е изискал съдът да върне паспорта на Спасески, с цел да може той да се лекува в чужбина.

Над 6 месеца македонските правоохранителни органи не могат да открият кой е вторият хулиган над Пендиков.

Христиан Пендиков бе пребит на 19 януари тази година.

На 31 май той за първи път даде показания за нападението пред следователите.

" Вече съм по-добре. Има още медицински проучвания, които би трябвало да направя. Имам два спукани прешлена. Лично не се опасявам. Но няма по какъв начин да се чувстваш добре, откакто си получил десетки смъртни закани на персоналния си профил. " - сподели той тогава.

След случая от прокуратурата в Охрид оповестиха, че закононарушението е осъществено заради българската етническа принадлежност на Пендиков. По време на последното правосъдно съвещание един от нападателите - Спасески, с горделивост съобщи, че " схваща обвиняването, само че не се усеща отговорен ”. По време на побоя инцидентен минувач е извикал да спрат, а обвиненият Спасески дал отговор: „ Не си заслужава за българин да викаш полиция ”, и двамата нападатели траяли да бият Пендиков. Тази информация беше оповестена от прокурора по делото.

Пендиков бе секретар на локалното българско съдружие, което дружно с всички останали в страната, към този момент е закрито от управляващите в Скопие. Преди това на няколко пъти против клуба имаше пукотевица и вандалски похищения. До през днешния ден няма нито един арестуван за тези закононарушения. В същото време полицейските и правосъдните управляващи в РСМ преследват учредителите и ръководителите на български сдружения в Северна Македония. От скоро Христиан Пендиков е български жител. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР