Украинският президент Володимир Зеленски подписа закон, позволяващ на някои категории

...
Украинският президент Володимир Зеленски подписа закон, позволяващ на някои категории
Коментари Харесай

Украйна разреши със закон затворници да се бият на фронта

Украинският президент Володимир Зеленски подписа закон, допускащ на някои категории наказани да служат в армията, оповестява Агенция Франс Прес, базирайки се въз основата данни на Народното събрание от през днешния ден.

Бившите пандизчии ще служат в специфични елементи, за тях би трябвало да дават отговор командирите на войсковата част, в която са изпратени.

Беше подписан и обособен закон, увеличаващ глобите за лица, които не спразват разпоредбите за готовност на армията.

На 10 май министърът на правораздаването на Украйна Денис Малюска съобщи в изявление за украинската секция на Би Би Си, че от 10 до 20 хиляди пандизчии могат да бъдат мобилизирани във въоръжените сили на страната. Изявлението му беше направеномалко откакто Върховната рада одобри закон, допускащ мобилизацията на избрани категории наказани.

Законът, признат от Радата, не разрешава активизирането на наказани за тежки закононарушения, като съзнателно ликвидиране, обезчестяване, полово принуждение, както и на наказани за закононарушения против националната сигурност.

Ограниченията важат и за чиновници, наказани за корупция. Въпреки това, в окончателната версия на закона, условно освобождение за работа във въоръжените сили на Украйна беше позволено за тези, които са направили несъзнателно ликвидиране (с изключение на тези, които са направили такова закононарушение в нетрезво положение или под въздействието на наркотици).

Мобилизацията на пандизчиите е допустима единствено по решение на съда и би трябвало да бъде непринудено решение на лицето със единодушието на командира на войсковата част. Затворникът би трябвало да е кадърен за работа във въоръжените сили на Украйна съгласно здравословното и психическото си положение. До приключването на присъдата му не би трябвало да остават повече от три години.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР