Испания ще признае палестинска държава само в съвместни действия с

...
Испания ще признае палестинска държава само в съвместни действия с
Коментари Харесай

Испания не възнамерява да признае палестинска държава на 21 май

Испания ще признае палестинска страна единствено в взаимни дейности с други страни. Това съобщи министър председателят Педро Санчес, представен от " Ройтерс " и news.bg.Освен това той отхвърли появилата се по-рано информация, че признаването ще стане на 21 май.

Миналата седмица висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел разгласи, че Испания, Ирландия и други страни членки на Европейския съюз възнамеряват да признаят палестинската страна на въпросната дата.

" Това е алегоричен акт от политическо естество. Освен самата страна, признава се волята на тази страна за битие ", означи той и добави, че Белгия и други страни евентуално ще последват това деяние.

На 19 април Съединени американски щати постановиха несъгласие за пълноправното участие на Палестина в Организация на обединените нации по време на Съвета за сигурност. Според тях самостоятелна палестинска страна би трябвало да бъде основана посредством директни договаряния.

Същия месец испанският министър председател Педро Санчес съобщи, че Испания и Ирландия, дружно със Словения и Малта, са се съгласили да подхващат първите стъпки към признаването на палестинска страна, като считат решението за определяне на две страни за значително за трайния мир в района.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР