Отлична организация на Международното военноморско учение „Бриз 2020“ отчетоха и

...
Отлична организация на Международното военноморско учение „Бриз 2020“ отчетоха и
Коментари Харесай

Административна грешка лишила учението Бриз 2020 от американски кораб

Отлична организация на Международното военноморско обучение „ Бриз 2020 “ регистрираха и българските, и съюзническите сили от НАТО. Отмененото присъединяване на американски транспортен съд беше обяснено с административна неточност, заяви БНР.

Високата оценка се удостоверява и от президента и министърът на защитата, уточни началникът на военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов. Заради пандемията не организирахме част от плануваните мероприятия, разяснява той. Относно анулираното присъединяване на американски транспортен съд Михайлов разясни.

" Присъствието на непознати военни кораби в Черно море се контролира от конвенцията от Монтрьо, където има избрани условия за военни кораби на нечии черноморски страни да подадат навреме искане за прекосяване през черноморските проливи за влизане в Черно море. Поради административни неточности такова искане не е било подадено в точния момент от американската страна към турската, с цел да се позволи прекосяването на разрушителя " Потър ".

Административна неточност, няма други аргументи, бе безапелационен Кирил Михайлов. В учението тази година взе участие и грузински транспортен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР