Отличията на американската Академия за кинематографично изкуство и наука ще

...
Отличията на американската Академия за кинематографично изкуство и наука ще
Коментари Харесай

За 96-и път: Тази вечер е церемонията по връчването на американск...

Отличията на американската Академия за кинематографично изкуство и просвета ще бъдат раздадени за 96-и път.

 

Водещи експерти считат, че огромният победител на вечерта ще е колосалният " Опенхаймер ", който споделя историята на " бащата " на атомната бомба. Филмът може да се похвали с 13 номинации и към този момент има голям брой награди. Неговият основател Кристофър Нолан е с големи шансове да завоюва първия си " Оскар " за най-хубав режисьор.

 

За първи път два неанглоезични кино лентата си съперничат за премията във водещата категория. Това са френският " Анатомия на едно рухване ", получил редица позитивни мнения от рецензията и триумфирал на премиите " Сезар ", и копродукцията на Англия, Полша и Съединени американски щати на немски език " Зона на интерес ". Останалите номинирани за най-хубав филм са " Опенхаймер " ; " Барби " ; " Убийците на цветна луна " ; " Маестро " ; " Клети създания ", " Американска литература " ; " Заседнали " и " Минали животи ".

 

В категорията за най-хубава актриса в основна роля водещите претендентки са Ема Стоун за " Клети създания " и Лили  Гладстоун за " Убийците на цветната луна ". Ако Гладстоун победи, тя ще стане първата жена от индиански генезис, спечелила " Оскар ".

Носителят на оценката за най-хубав артист в основна роля се чака да бъде или Килиън Мърфи за " Опенхаймер ", или Пол Джиамати за " Заседнали ".

 

Предвижда се всички номинирани в категорията за истинска ария да пеят на церемонията. Сред тях са Били Айлиш, Беки Джи, Джон Батист, Джордж Скот и Райън Гослинг, който ще извърши песента I`m Just Ken.

 

Сред любопитните моменти към тазгодишните оценки са рекордната 49-а номинация на композитора Джон Уилямс в категорията за музика към филм за " Индиана Джоунс и реликвата на ориста ". 92-годишният Уилямс има общо 54 номинации за " Оскар " и 5 статуетки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР