Откритата у нас предполагаема картина на Джаксън Полък, има посвещение

...
Откритата у нас предполагаема картина на Джаксън Полък, има посвещение
Коментари Харесай

Откритата у нас картина на Джаксън Полък има посвещение за прочута актриса от САЩ

Откритата у нас хипотетична картина на Джаксън Полък, има посвещение на гърба за рождения ден на фамозна американска актриса. „ Посветено на моята доста надарена и скъпа другарка Лорън Бекол, Честит Рожден ден! “, написа на гърба на картината дружно с датата 16 септември 1949 година и автограф. Датата съответствува с рождения ден на актрисата. Това разкри заместник-градският прокурор Десислава Петрова, представител на Софийска градска прокуратура на брифинг пред медиите.

Лорън Бекол е доста известна актриса от средата и до края на XX в., известна е и с присъщия си глас. Тя е брачна половинка на друга легенда на международното кино – Хъмфри Богарт, който е 25 година по-възрастен от нея. Тя остава негова брачна половинка до гибелта му през 1957 година След това има къса сантиментална връзка и с Франк Синатра.

Освен че се снима в киното, Лорън Бекол взе участие и в постановки на Бродуей, което ѝ носи награда „ Тони “. Сред най-популярните ѝ филми са „ Големият сън “ (1946), „ Кий Ларго “ (1948) и „ Как да се омъжиш за милионер “ (1953). През 1996 година получава Златен глобус и номинация за Оскар за най-хубава поддържаща актриса за кино лентата „ Огледало с две лица “.  Написала е две автобиографични книги, които излизат надлежно през 1978 и 1994 година Има наследник и щерка от Богарт и един наследник от актьора Джейсън Робардс, фамозен с ролята си на Шайен в класиката „ Имало едно време на Запад “. Един месец преди да навърши 90, Бекол умира в Ню Йорк от инсулт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР