Отказвайки да коментира междинните избори в САЩ като вътрешен въпрос,

...
Отказвайки да коментира междинните избори в САЩ като вътрешен въпрос,
Коментари Харесай

След междинните избори в САЩ: Пекин се надява на стабилни отношения с Вашингтон

Отказвайки да разяснява междинните избори в Съединени американски щати като вътрешен въпрос, който е в ръцете на американските гласоподаватели, представителят на Външно министерство Джао Лидзиен изрази на вчерашната си конференция вяра, че Вашингтон ще работи с Китай, с цел да намерят верния път в връзките си в новата интернационална обстановка въз основа на правилата за взаимно почитание, спокойно общуване и печелившо съдействие.

„ Междинните избори в Съединени американски щати са техен вътрешен въпрос и резултатите от тях би трябвало да бъдат решени от американските гласоподаватели. Вярваме, че постоянните връзки сред Китай и Съединени американски щати служат на главните ползи на двата народа. Това е и общо предпочитание на интернационалната общественост “, сподели Джао.

Лю Сян, специалист по интернационалните връзки в Китайската академия за обществени науки, разяснява пред вестник Global Times, че загубата на контрола над Камарата на представителите на демократите е предстояща. „ Байдън имаше доста благоприятни условия и запаси да бъде президента, който да „ избави Америка “, само че неговият „ двоен неуспех “ както вътре, по този начин и отвън страната, докара до внезапен спад на личния му рейтинг и този на Демократическата партия “, споделя Лю.

Според специалиста, въздействието на епидемията от COVID-19 върху стопанската система на Съединени американски щати продължава, само че администрацията на Байдън не се е справила добре с него освен като „ раздава пари “, което провокира сериозна инфлация, само че и като утежнява вътрешната стопанска система по време на руско-украинския спор.

Дори републиканците да не управляват Сената, имайки поради акцента и на двете партии върху нуждата от корав курс към Китай, Конгресът на Съединени американски щати евентуално ще прокара още антикитайски закони през идващите две години, в това число тези за политиката за Тайван и делене на веригата за доставки, счита Юен Джън, заместник-директор и старши помощник в Института за американски проучвания към Китайската академия за обществени науки.

Администрацията на Байдън може да се опита да „ подписа договорка “ с републиканците по отношение на външната политика в подмяна на повече пространство във вътрешната, защото първите ще се стремят да саботират локалната политика на президента, и курса към Китай евентуално ще стане „ жертва “ на тази търговия, счита Сун Чънхао от Центъра за интернационална сигурност и тактика към университета „ Цинхуа “.

Лидерът на републиканците Кевин Маккарти, който може да бъде идващият ръководител на Камарата на представителите, сподели през юли, че ще посети остров Тайван, в случай че седне на председателското място след междинните избори, оповестиха медии по-рано.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР