Отказът на САЩ да подкрепят кюрдите в Сирия е предателство

...
Отказът на САЩ да подкрепят кюрдите в Сирия е предателство
Коментари Харесай

Le Figaro: САЩ предадоха кюрдите, но побеждава Русия

Отказът на Съединени американски щати да поддържат кюрдите в Сирия е изменничество и в това време проваляне в Близкия изток. Тръмп остави кюрдските си съдружници на произвола на ориста им. Сега те би трябвало да се изправят един против различен с турската войска. А Съединени американски щати към този момент не имат намерение да вземат участие в неразрешими спорове. Това отбелязва в коментар за протичащото се в Сирия френският вестник Le Figaro, представен от БГНЕС.
В навечерието на нашествието в Ирак военачалник Колин Пауъл предизвести Джордж Буш, прибягвайки до думите, които нормално се изричат в магазин за порцелан: " Чупи - купи ". След трагичните събития от 11 септември 2011 година Америка чупи доста и заплати в Близкия изток. „ И защо? “, пита през днешния ден Доналд Тръмп. Естественото му отвращение да употребява американските сили в далечни и неразрешими спорове доближи своя разцвет.
Със своя телефонен диалог в неделя с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, ръководителят на Белия дом реши ориста на кюрдските съдружници на Запада, които се сражаваха в челните редици против „ Ислямска страна ” (ИД). Тази стъпка (срамно изменничество от позиция на кюрдите) ги слага в ръцете на турските врагове, а също по този начин ги тласка в обятията на Башар Асад и неговите съветски настойници. Паралелно с това Тръмп очевидно се изкушава да остави Афганистан в ръцете на талибаните - 18 години след началото на офанзивата против техния бастион в Кабул, което бележи началото на най-дългата война в американската история. Що се отнася до Ирак, където в края на десетилетието Съединените щати разполагаха със 160 000 бойци, президентът му разрешава последователно да се придвижва в орбитата на Иран, главен зложелател на Вашингтон в този район на света.
Съдейки по всичко това, отстъплението на Доналд Тръмп отразява провалянето на Америка в Близкия изток. Президентът удостоверява устрема за превръщане на страницата на случките, която коства 2 трилиона $ и умъртви 7000 бойци и 300 000 цивилни, без да се брои Сирия.
На това голямо полесражение, което наподобява на общо крушение, спечелили наподобяват Русия на Путин, Иран със своите въоръжени групировки (те работят наоколо до израелските граници), кървавият режим на Дамаск и „ Ислямска страна “, която се стреми да се възроди. Бягството на Обама през 2011 година беше причина за разрастването на „ Ислямска страна “. Напускането на Тръмп може да коства скъпо и на безсилните съдружници на Америка, в това число и на нас (Франция – бел. ред.), разяснява в умозаключение Le Figaro.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР