Откакто избухна пандемията от новия коронавирус SARS-CoV-2, причиняващ болестта COVID-19,

...
Откакто избухна пандемията от новия коронавирус SARS-CoV-2, причиняващ болестта COVID-19,
Коментари Харесай

Опитът на Иран от пет КОВИД вълни: Няма природен колективен имунитет срещу коронавируса, има яко измиране

Откакто избухна пандемията от новия ковид SARS-CoV-2, причиняващ заболяването COVID-19, главният въпрос е: Кога ще свърши? Отговорът още не е явен и повода е, че въпреки да се знае доста за SARS-CoV-2, в действителност не сме изцяло наясно с няколко основни неща.

Например – дали с течение на времето при такова огромно разпространяване той става по-слаб или не? Съответно, става ли по-смъртоносен или не? Остават ли повече хора с хронични здравословни проблеми, откакто го изкарат, или не? И най-важното – ще повтаря ли всеобщо, откакто по-голямата част от човечеството го изкара един път или не? Като към този въпрос се прибавя и идващият: Колко дълго трае имунитетът след преболедуване от COVID-19 и откакто си се ваксинирал? Защото единствено в случай че има дълготраен имунитет, без значение дали реализиран по натурален път т.е. през преболедуване или през имунизация (или и двете комбинирано) можем да се надяваме да оставим COVID-19 зад тила си като общество!
 Колективният имунитет ще ни избави от живот отваряне - затваряне, счита нашият представител в ЕМА Колективният имунитет ще ни избави от живот " отваряне - затваряне ", счита нашият представител в ЕМА
Няма да живеем непрекъснато по този начин – зависи от основаването на групов имунитет. Самият вирус също се приспособява към напъните на ч...

Отговорът на последния въпрос още не е безапелационен, само че подухва мисли, че имунизациите против ковид най-вероятно няма да обезпечат пожизнен имунитет единствено след една-две дози, който да е задоволително мощен, с цел да не търпи човечеството съществени талази от заболеваемост, които препълват лечебни заведения и убиват милиони в целия свят.

– от Иран, обаче наподобява още по-притеснително. За разлика от това от Израел, то към момента е чернова т.е. не е доказано (данните и заключенията) от самостоятелен теоретичен екип . Но е изключително значимо, тъй като наблюдава хода на пандемията в Иран – втората страна в света след Китай, където вирусът проби доста очевидно.

Какви са заключенията към този момент – най-важното е, че на база проследените данни от на процедура пет талази на COVID-19 в Иран, естественият групов имунитет е неосъществим за реализиране . И още – с течение на времето, вълна след вълна смъртността от вируса става по-висока. В Иран междинната възраст на популацията е 32 години, само че все пак изчисленията в проучването демонстрират, че равнището на смъртността в резултат на COVID-19 в някои ирански провинции почва да приближава тази при страни с надалеч по-застаряващо население, като тези в Западна Европа. Ужасяваща вест е, че към 17 септември, 2021 година формалната смъртност от COVID-19 в Иран е подценена на половина – докладвани са единствено 48% от смъртните случаи поради ковид. В провинциите Казвин, Кум и Източен Азербайджан, 0,4% от популацията е умряло от COVID-19. А в 11 провинции съвсем всички поданици са минали през ковид, само че все пак не се следи намаляване на вълните на болест.

Смъртността поради COVID-19 е изчислявана на база така наречен надвишена смъртност – единствено през първите 2 талази на ковид в Иран надвишената смъртност е към 2,5 пъти по-голяма от публично докладваните умряли с диагноза COVID-19. В епидемиологията, терминът " надвишена смъртност " отразява броя на смъртните случаи за даден интервал на зараза (в случая пандемия) по отношение на интервал преди експлоадирането на въпросната зараза. Освен това, при първата вълна надвишена смъртност се следи единствено в някои провинции, където туризмът е по-силно развъртян, само че при петата вълна, в която разновидността " Делта " господства, в съвсем всички провинции се следи растеж на смъртните случаи едновременно. А при петата вълна, във всички възрастови групи има нарастване на смъртността по отношение на предните талази, единствено във възрастовата група над 75 години не е по този начин – само че точно в тази възрастова група стартира предпочитано програмата за имунизация против ковид в Иран.
 Държавата пресметна какъв е груповият ни имунитет против ковид - не стига Държавата пресметна какъв е груповият ни имунитет против ковид - не стига
България още няма групов имунитет против ковид. Това излиза наяве от данни, които са записани в Националния проект за справяне с...

" За страдание обаче на проучвания като това няма да се обърне нужното внимание -- те не се вписват в оптимистичната визия за бъдещето, на която ни се споделя да имаме вяра. И сигурно ще продължим да слушаме за изгодите от ``естествения имунитет``, за това по какъв начин единствено няколко месеца ни разделят от това SARS-CoV-2 да се атенуира до елементарна простуда и прочие промиване на съзнанието на обществото с лъжливи успокоения. А зимата идва... ", разяснява във Facebook профила си Георги Маринов, академик от департамента по генетика на Станфордския университет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР