Откакто човечеството е добило знания за строежа на Вселената, то

...
Откакто човечеството е добило знания за строежа на Вселената, то
Коментари Харесай

Откриха потенциален двойник на Земята, годен за живот

Откакто човечеството е добило познания за градежа на Вселената, то търси отговор на един фундаментален въпрос: сами ли сме във Вселената?

Търсенето на живот на други места е от извънредно значение за човешкия тип. Много време и старания се отделят на тази хипотетична опция, само че това, което знае до момента индивидът, не демонстрира, че другаде има условия за живот, какъвто го познаваме на Земята. Поне в нашата Слънчева система.

Надеждите, че по-далече във Вселената има благоприятни условия да кипи живот, не са напускали в никакъв случай човешкия разум и по тази причина опитите да се открие някаква обнадеждаваща информация не престават.

Международен екип от астрономи най-сетне попадна на някаква диря в тази посока. Откритието съставлява нова система звезди, в която има планета с капацитет да бъде населявана.

В орбитата към алено джудже, известно като GJ 357 се намират три незнайни планети. Те образуват звездна система единствено на 31 светлинни години от Земята. Открити са от сателит на НАСА.

Най-отдалечената от планетите е най-интересна за учените и те считат, че може да бъде обитаема. Температурата на другите две е прекомерно висока.

 Откриха евентуален двойник на Земята, кадърен за живот

За да дефинират дали една планета може да се населява, учените имат направени критерии. Кандидатът би трябвало да дава отговор на условия дали има скалисти почви и размер, подобен с този на Земята. Средният размер допуска температура, подобаваща с цел да има вода в течно положение, което е главен фактор за живот.

Вземайки поради събитието, че дистанцията до тази звезда е почти като сред нашето Слънце и Червената планета, астрономите са стигнали до извод, че температурата на тази незнайна планета е малко над 50 градуса по Целзий.

Първите усещания са, че там е студено, само че при плътна атмосфера ще се сътвори парников резултат и той ще затопли повърхността на планетата. Това значи, че ще има вода в течно положение.

Що се отнася до размери, счита се, че планетата е колкото Земята или към два пъти по-голяма от нея.

Освен тази допустима за живот планета са открити и други евентуално обитаеми места из Вселената. Преди три години е засечена планета, наречена Проксима Б, единствено на четири светлинни години от Слънчевата система.

Значи все някъде може да има живот, сходен на нашия.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР