Откъде ще дойдат парите за увеличението на минималната работна заплата

...
Откъде ще дойдат парите за увеличението на минималната работна заплата
Коментари Харесай

Откъде общините ще намерят пари за по-високите заплати?

Откъде ще дойдат парите за нарастването на минималната работна заплата и готови ли са общините да обезпечат чиновниците си - ето отговори от кметството в Горна Оряховица.

Община Горна Оряховица. В администрацията тук работят 116 души. За тези от тях, които взимат минимална работна заплата предвидени средства за нарастване няма.

 
Ще става все по-трудно, защото налозите и таксите, които събира освен нашата, а всички общини са все едни и същи, те не се покачват, както няма да се увеличи и изравнителната дотация, която получаваме от страната. (Това, изясняват от кметството, щяло да ги принуди да правят още икономии.) И от разноски за електричество, за газ. За в този момент надяваме се да не вървим по мрачно, да издържим по този метод. Ще се опитаме да вдигнем събираемостта на налози и на такси.
Николай Георгиев – зам. кмет на Община Горна Оряховица

Въпреки тежката обстановка, пред която са сложени общините, Николай Георгиев е оптимист, че ще се оправят.

 
Не са чак толкоз доста чиновниците, които са на минимална работна заплата, защото през ноември месец ние успяхме да повишим по малко техните заплати. Те са в този момент някъде към минималната.
Николай Георгиев – зам. кмет на Община Горна Оряховица

48 милиона е бюджета на община Горна Оряховица за 2022 година. От тях към 15 милиона са средствата, които могат да бъдат употребявани за разноски като ток, вода и заплати. Останалите средства са целеви и могат да бъдат изразходвани единствено за това, за което са гласувани.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР