Отхвърлянето е най-неудобната ситуация в света на запознанствата. Колкото и

...
Отхвърлянето е най-неудобната ситуация в света на запознанствата. Колкото и
Коментари Харесай

Четири начина да отрежете тактично някого

Отхвърлянето е най-неудобната обстановка в света на запознанствата. Колкото и да е ласкателно да научите, че някой се интересува от вас, това основава сложна обстановка, в случай че не се чувствате по същия метод.
Какво ще кажете, в случай че някой, който не ви интересува, ви предложения да излезете? От една страна, в случай че го отхвърлите, може да го нараните, само че от друга, в случай че приемете, рискувате да го подведете, че изпитвате същото.В последна сметка всички знаем, че отхвърлянето не е най-приятното преживяване.

 

Ето и четири учтиви метода да отхвърлите някого според от обстановката и типа на връзката, която имате с този човек.

Бъдете допустимо най-ясни.

Когато става въпрос за отменяне на някого, няма място за двусмислие. Може да се изкушите да подсладите това, което ще кажете, само че не го правете! Честността е най-хубавата политика в тази обстановка. Най-доброто, което можете да извършите (и за двама ви), е да съобщите умерено, само че твърдо, че не се интересувате да имате връзка с него. Не би трябвало да има подозрение по отношение на вашето решение или възприятията ви.

Бъдете небрежни и не задълбавайте прекомерно доста.

Ако сътрудник ви предложения да излезете, кажете ясно, че не се интересувате и не се чувствате задължени да обяснявате за какво. Поддържането на нехаен звук ще накара и двете страни да се усещат по-спокойно в неуместната обстановка. Не е нужно да отивате по-далеч от това. Опитайте това: „ Оценявам това, че ме попита, само че не мисля, че сме на една и съща вълна. Не диря връзка, само че благодаря за вниманието “.

Приемете обстоятелството, че ще го нараните.

Приемете, че той ще се разстрои от отхвърли ви, каквото и да му кажете и по какъвто и метод да му поднесете отговора си. Всичко, което можете да извършите, е да сведете до най-малко въздействието върху него, като наблегнете за какво сте решили да не приемате поканата за среща. Ако виновността е негова, обяснете му другарски аргументите, с цел да може да продължи напред и да не позволява още веднъж тази неточност. Колкото повече захар сложите в диалога, толкоз по-дълго ще го боли. Поговорете с него уединено и се пробвайте да завършите с позитивна нотка. Това е всичко, което може да извършите. Как той ще работи по-късно зависи напълно от него.

Не го карайте да чака вашия отговор.

Да предположим, че сте приели поканата да излезете с някого, тъй като сте мислили, че ще се разбирате добре и нещата сред вас може да се получат. Срещата с него обаче е трансформирала усещането ви. Това е изцяло обикновено, тъй че не подценявайте случилото се. Може да се притеснявате да кажете на другия, че не желаете повече да се виждате, само че да го заблуждавате, може да го нарани повече. Вместо това го информирайте ясно и в точния момент за вашите планове. Може да кажете нещо сходно: „ Ти си страховит човек, само че осъзнах, че имаме доста разнообразни цели в живота, което ни несъответствуваща двойка. Ти заслужаваш всичко най-хубаво и се надявам да намериш скоро своята половинка ”. Пак споделяме, сигурно няма да му стане прелестно, само че по-лошо е да му позволите да има напразни очаквания.

Така че идващия път, когато би трябвало да отхвърлите някого, запомнете тези оферти, с цел да смекчите удара. Няма да е елементарно, само че най-малко ще бъдете общителни.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР