Отделението по неврология във видинската областна болница се очаква да

...
Отделението по неврология във видинската областна болница се очаква да
Коментари Харесай

Лекари няма - неврологията във Видин затваря врати

Отделението по неврология във видинската регионална болница се чака да спре работа през днешния ден. Причината е неналичието на лекари, заяви БНР.

В отделението тази заран е имало настанени шестима пациенти, последният е признат, когато е имало дежурен доктор. Близките им към момента са в незнание къде ще бъдат пренасочени след затваряне на отделението, а в центъра за незабавна помощ също са в усложнение къде да пренасочат случаите на инсулти. Най-близката неврология е в Лом, само че там отделението е единствено за десетина пациенти. На повече от 100 километра пък е болничното заведение в Монтана.

Спешната помощ във Видин не разполага с задоволително профилирани коли за транспорт на дълги дистанции. Медицинските сестри също към момента чакат да бъдат известени кои от тях ще бъдат преназначени в други отделения. Причина за затваряне на неврологията е неналичието на лекари, които да работят - двама от тях напуснаха преди месеци, а трети, който има и друга компетентност, постъпва на работа в психиатричното поделение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР