Отдавна се спори коя е най-добрата поза за спане, но

...
Отдавна се спори коя е най-добрата поза за спане, но
Коментари Харесай

Колко вредно е спането по гръб

Отдавна се спори коя е най-хубавата поза за спане, само че сред 2014 и 2017 година са извършени няколко опита, които са потвърдили удобните резултати на това, човек да спи на една страна, осведоми РИА Новости.

Не става въпрос единствено за ситуацията на гръбначния дирек, само че и за действието на дихателните пътища, снабдяването на мозъка с О2 и кръвообращението.

Всички изследвания на инсомнията потвърждават, че спането по тил през цялата нощ довежда равнището на компактност на кръвта до равнища като при махмурлук, а равнището на чист О2 е съвсем същото като след 2 изпушени цигари!

Освен това, второто нещо, което учените предлагат, когато става въпрос за здравословен сън, е спалното долни дрехи. Купете си мрачно спално долни дрехи - научно е потвърдено, че човек заспива по-бързо и прекарва повече в положение на бездънен сън, когато е заобиколен от тъмни предмети и интериор.

Ето за какво използвайте затъмняващи пердета, които въобще не пропущат светлина, а спалното ви долни дрехи е в тъмни цветове /най-препоръчително е синьо/.

Не на последно място здравословният сън зависи и от температурата в стаята.

Проучванията демонстрират, че 18-22 градуса са оптимални за съня на индивида. В същото време в стая, която е прекомерно топла (гореща), човек спи даже по-зле, в сравнение с в студено помещение даже през зимата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР