Отдавна изгубеното парче от инкрустираната с бижута корона на монарха

...
Отдавна изгубеното парче от инкрустираната с бижута корона на монарха
Коментари Харесай

Как аматьор откри част от короната Хенри VIII

Отдавна изгубеното парче от инкрустираната с бижута корона на монарха от династията на Тюдорите Хенри Осми  е открито от дилетант с металотърсач, заяви " Сън ".

Сега парчето се намира в Британския музей и може да коства £ 2 милиона.

Експертите споделят, че находката е една от най-значимите, открита  от фен.

Когато го разкрил, 49-годишният Кевин Дъкет си помислил, че е смачкано фолио.

„ Бях там към 20 минути и не открих нищо. „ Тогава получих доста мощен позитивен сигнал от моя детектор и започнах да копая, преди да виждам нещо. Беше настрана от дупката единствено на няколко сантиметра надолу. Внимателно го извадих и по цвета и тежестта му разбрах, че е злато. Отстраних почвата и седнах учуден. Усетих прилив на адреналин и неспокойствие. Държах нещо, което изглеждаше като тежко злато и емайлирана дрънкулка “, разказма мъжът.

Историците са имали опасения, че реликвата е изгубена вечно, когато Оливър Кромуел премахва монархията през 1649 година и обезглавява Чарлз I.

Кевин отнася находката си вкъщи, почиства я. Той е уверен, че откритата дрънкулка е на Хенри VI, по-късно провъзгласен за светец.

Случайно беше прочел публикация, в която в детайли се разказва по какъв начин Хенри VIII трансформира короната си по време на 36-годишното си ръководство.

Той отстранява фигурите на Христос и ги заменя с трима свети крале на Англия: Свети Едмънд, Едуард Изповедник и Хенри VI.

Хенри Осми носи короната по време на коронацията си през 1509 година и когато се дами за Ан Кливс, четвъртата от шестте сму съпруги,, през 1540 година

По-късно тя е употребена при коронациите на децата му Едуард, Мери и Елизабет, а по-късно и на Джеймс I и Чарлз I.

Чарлз I е с короната на портрет от 1631 година, нарисуван от художника Даниел Майтънс.

Чарлз бяха от Кромуел след борбата при Несеби през 1645 година и измина пътя, където Кевин откри своето богатство.

Възможно ефигурката  да се е откъснала, когато Чарлз е избягал, или да я е заровил, с цел да я избави от Кромуел.

През 2012 година специалисти от Историческите кралски дворци използваха картината Mytens, с цел да основат копие на короната и да я изложат в двореца Хамптън Корт.

Кевин споделя: „ Бях виждал репликата в YouTube и дребните фигури, само че не можех да бъда сигурен.

Насочих се към двореца, с цел да схвана. Никога няма да не помни голямото неспокойствие, когато се приближих до Голямата зала, където репликата седеше в целия си искра. Влязох в стаята и еднояйчният близнак на моята дрънкулка се взираше тъкмо в мен. "

Кевин, който е фен - изследовател на съкровища от 20 години, споделя: „ Много съм горделив за откритието си, с цел да може светът да се любува и да го учи. Хенри VIII е един от най-емблематичните крале на Англия. “

Луси Уорсли, основен куратор в Историческия кралски двоерц, сподели: „ Страхотна вест е, че след епохи тази дребна златна фигура е разкрита за следващ път.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР