Отдавна битува мнение, че неконтролираното хранене е причина за затлъстяването.

...
Отдавна битува мнение, че неконтролираното хранене е причина за затлъстяването.
Коментари Харесай

Коя е истинската причина за затлъстяването?

Отдавна битува мнение, че неконтролираното хранене е причина за затлъстяването. Поради това съществуват всевъзможни диети, ограничаващи приема на храна, като някои от тях граничат със съществено недояждане.

Да не преяждаме е главната мантра на множеството диетолози и съветници по хранене, с цел да запазим фигурата си в стремежи тип. Оказва се, че преяждането не е съществена причина, водеща до наднормено тегло. Това е извод, до който са достигнали експерти по хранене от детската болница в Бостън и факултетът по медицина в университета в Харвард.

Това американско изследване кара хората да се замислят върху различен аспект от храненето си, неговото качество. Специалистите настояват, че точно нискокачествената храна е съществена причина за затлъстяване при някои хора. Най-вече модифицираните въглехидрати, признати с храната, водят до струпване на непотребна телесна маса.

Голяма е виновността за наднорменото тегло на хората в съвремието ни и заради актуалните модели на хранене. Известно е, че най-предпочитани са артикули с бързо усвоими въглехидрати, а тяхното ползване е прекомерно.

Защо тези храни провокират такива промени в тялото?

Специалистите по хранене изясняват, че този вид храни провокират хормонален отговор от тялото, изменящ метаболитните процеси на фундаментално равнище. Мазнините се натрупат скоростно, телесното тегло се покачва бързо и затлъстяването става факт съвсем незабелязано.

 Лошата храна води до повишение на тежестта

Как да се противодейства?

Най-напред е належащо ограничение на потреблението на въглехидрати, които тялото усвоява бързо. Диетите с ниско наличие на мазнини подкрепят отслабването, без да е належащо огромно недояждане и старания, които са сложни за осъществяване.

Тези препоръки са изключително целесъобразни при народи, при които страдащите от наднормено тегло доминират, като се обръща внимание изключително на подрастващите и хората в дейна възраст. Фактите, изнесени при изследването сочат, че 40 % от възрастните американци в дейна възраст страдат от затлъстяване. Не по-малко тревожни са данните и от други развити страни.

Ендокринолозите са изключително загрижени от тези обстоятелства, тъй като на първо време заболява ендокринната система при тези нарушавания, а след това заболяванията, породени от затлъстяването поразяват и други органи и системи. Качеството на храната е нужно да се следи на първо време, преди количеството. Разбира се, би трябвало да се придържаме и към здравословни предписания при готвене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР