Отдалече мъгливите хълмове, издигащи се над синьо-сивата водна повърхност край

...
Отдалече мъгливите хълмове, издигащи се над синьо-сивата водна повърхност край
Коментари Харесай

Ще потънат ли германските острови Халиген?

Отдалече мъгливите хълмове, издигащи се над синьо-сивата водна повърхнина край северното немско крайбрежие, могат да бъдат взети и за сенки на хоризонта. Но от близко островите Халиген във Ваденско море са си напълно същински. Тези 10 мънички части блатиста земя в Северно море през годините са устоявали на гнева на вълните и капризите на времето.

С насипи не могат да бъдат предпазени крайбрежията на дребните островчета - когато се развихри морска стихия, водата превзема сушата, поглъщайки всичко по пътя си. В рискови случаи над водата остават да стърчат единствено къщите на локалните хора, издигнати върху изкуствено основани могили.

Зандра Венд, която е израснала на Хоге, втория по величина от десетте острова Халиген, споделя, че е необикновено прекарване да се види по какъв начин Северно море приижда, наводнява острова, след което още веднъж се отдръпва. Много хора идват особено, с цел да следят естественото събитие, които, по думите на Венд, не нанася вреди на острова, а таман в противен случай - съхранява го.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР