отчита, че малките бензиностанции продават горивата между 1.65 и 1.68

...
отчита, че малките бензиностанции продават горивата между 1.65 и 1.68
Коментари Харесай

Малките бензиностанции продават горивата по-евтино от големите, твърдят от бранша

отчита, че дребните бензиностанции продават горивата сред 1.65 и 1.68 лева за литър. Такива цени има даже и в София. Докато огромните вериги не престават да поддържат по-високи цени с към 20 ст., съобщи Симо Симов, зам.-председател на организацията. „ Големите вериги са привикнали на високи цени. Това е техен стандарт и в никакъв случай няма да ги понижат “, разяснява той. върви към 0.78 ст. за литър на дребните обекти, а при огромните доближава 0.82 ст. за литър. Поевтиняването на бензина на годишна база до октомври 2020 година е с близо 19% по отношение на същия интервал на предходната година. При понижението на цените е с към 21%, уточни Симо Симов.
Стойността на петрола на международните пазари се задържа постоянна и няма огромни аномалии. Драстични промени не се чакат до края на годината. Пазарът ще остане постоянен, което е добре за стопанската система, акцентира Симов. Консумацията на горива в международен мащаб не се повишава. Най-големите консуматори са превозът и туризмът, които са най-засегнати от рецесията и работят извънредно лимитирано.
 ОПЕК може да редуцира производството на нефт ОПЕК може да редуцира производството на нефт
Саудитска Арабия и други страни от ОПЕК разискват опцията за по-значително понижаване на производството на нефт заради увеличаван...
Котировките на петрола на интернационалните пазари се намалиха с повече от 3% през вчерашния ден заради опасения, че рестриктивните мерки поради в цяла Европа ще отслабят търсенето на гориво. В същото време търговците се приготвят за вероятни разтърсвания на цените на горивата в международен мащаб и поради президентските избори в Съединени американски щати.
Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и Русия понижиха добива с към 7,7 млн. барела дневно, с цел да поддържат цените на горивата. Организацията ще разиска обстановката на среща на 30 ноември и 1 декември и евентуално ще вземе решение за закъснение на плануваното нарастване на производството с 2 млн. барела дневно през януари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР